Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Menuts Rosa

Tot i la transformació que en els darrers anys ha patit i pateix el nostre estimat mercat de La Boqueria -que l’està portant de ser una de les millors places de compra de queviures a un parc temàtic per a turistes-, encara sobreviuen algunes parades on s’hi pot trobar productes de qualitat. Una d’elles és la parada Menuts Rosa, una de les millors parades de menuts de Barcelona. Ocupa les parades 586, 587 i 588 del mercat. Si entreu per la Rambla, la trobareu al segon passadís a mà esquerra.

Al capdavant d’aquesta parada de llarga tradició hi ha la tercera i la quarta generació d’una família que s’ha dedicat a la venda de menuts des de començaments del segle XX. La tercera generació està representada per la Francisca, neta i filla de comerciants de menuts. Tot i que ella ja no està darrera del taulell, sí que volta per la parada per saludar a la clientela i supervisar que tot vagi a l’hora. La Rosa, filla de la Francisca, és la quarta generació i la que ha introduït els plats cuinats. Conscient de que cada vegada se saben cuinar menys els menuts, va decidir fer-ho fàcil pels clients i ha creat, juntament amb la seva mare, una línia de plats de menuts cuinats on s’hi troben els plats tradicionals de sempre, plats més innovadors i també plats que tenen influències de les cuines nouvingudes, com la llatina i l’africana, que han après dels clients i dels viatges.

Entrama de vedella de Menuts Rosa | Facebook Menuts Rosa

A Menuts Rosa són especialistes en les parts internes de la vedella i el xai, les vísceres, i les parts externes -considerades menys nobles- d’aquests dos animals, com el cap, la galta i els peus. Malgrat la naturalesa dels productes, cal dir que l’ordre i la neteja que es respira a la parada fa que tots els productes entrin pels ulls. I si un producte us fa gràcia i no el coneixeu, us explicaran què és i com s’ha de preparar per treure-li el millor rendiment.

Són molts els productes que excel·leixen en aquesta parada del mercat de la Boqueria, però un dels meus preferits és l’entrama de vedella, un tall força desconegut a casa nostra -i una mica més conegut a França, on es coneix amb el nom d’onglet de boeuf-.

L’entrama és un múscul abdominal de la vedella que es troba per sobre del ventre i per sota del filet. S’ha de fer un determinat especejament de la vedella per obtenir aquest tall de fibres llargues, que pesa al voltant de mig quilo i és molt tendre i saborós. És una peça molt cobejada pels gurmets i gastrònoms. L’entrama es pot preparar de moltes maneres, però cuinada sencera, a les brases, de tal manera que quedi torrada per fora i sagnant per dins, està deliciosa. Una bona manera de descobrir l’entrama és reservar taula al restaurant Bar Deni, del mestre Dani Lechuga, i demanar el seu Onglet selecció especial. Un cop l’hagueu gaudit us faltarà temps per anar a menuts Rosa a comprar-ne.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa