Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Ostres Thierry

Les ostres són un marisc que desperta passions entre els que en són fans. I a Barcelona els amants de les ostres estan d’enhorabona perquè ens arriben les millors ostres del món i, a més, tenim uns quants llocs on anar a assaborir-les ben servides i acompanyades. Tot i que per molts totes les ostres són iguals, res més lluny de la realitat. D’ostres n’hi ha de molts tipus, de moltes procedències i en aquesta ocasió, la mida si que importa.

Un dels punts neuràlgics de les ostres a Barcelona és Ostres Thierry, un petit establiment situat al barri de l’Eixample, al carrer de París, 190, entre els carrers d’Aribau i Enric Granados, a tocar de l’Avinguda Diagonal. Ostres Thierry és per sobre de tot un bar d’ostres que també ofereix algunes altres delicadeses marines, però també és una botiga d’ostres amb servei de lliurament a domicili i en esdeveniments.

Gent menjant ostres a Ostres Thierry | Instagram @ostresthierry

Ostres Thierry treballa en exclusiva amb les ostres del productor francès Huîtres Poget, qui té els seus vivers a Marennes-Oleron, al departament del Charente Marítim, dins de la regió de Nova Aquitània. De totes les varietats d’ostres que es crien en aquesta zona de l’oceà atlàntic, Ostres Thierry en treballa dues: la Fine du Galon d’Or i la Super Speciale.

La Fine du Galon d’Or, una de les varietats d’ostra més clàssica i més comercialitzada, es cria a la  confluència del rius Seudre i Gironda just quan aquests desemboquen a l’oceà atlàntic. Un indret sotmès a forts vents i corrents, on les ostres s’alimenten de plàncton i altres organismes enriquits per l’aportació d’aigua dolça d’aquests rius. Les Fine són ostres de carn ferma i generosa, amb un sabor iodat i salat ben marcat.

La Super Spéciale és una ostra excepcional. Neix als parcs de captació de les zones marines del Charentais, que s’inunden o queden a la superfície en funció de les marees. Fan el seu primer creixement als vivers de Marennes-Oleron i, a partir del tercer any, es traslladen a vivers situats a prop de la famosa platja d’Utah Beach, una de les platges del desembarcament aliat a Normandia durant la Segona Guerra Mundial. Aquí hi romanen un període de sis a dotze mesos, exposades a les corrents turbulentes d’unes aigues molt riques en fitoplàncton. Passada aquesta estada a Normandia, les ostres es retornen als vivers de Marennes-Oleron on acaben el procés de cria. La Super Speciale té una carn ferma i molsuda, un sabor intens on les notes salines, iodades i un lleuger toc dolcenc formen un conjunt superb.

Personal d’Ostres Thierry obrint ostres | Instagram @ostresthierry

Ambdues ostres han estat guardonades en diverses ocasions amb la medalla d’or del Concours Générale Agricole que el Ministeri d’Agricultura i Alimentació del govern francès organitza anualment a Paris.

Unes ostres Super Spéciale del número 3 acompanyades d’un bon escumós fan que la vida es vegi d’una altra manera.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

El Tio Che

Masclans Orígens

Camarasa Fruits

Joncake

Bolets Petràs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa