Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Bolets Petràs, fruits del bosc

Els bolets comestibles són, possiblement, els fruits del bosc més reconeguts i més preuats per la gastronomia, en especial per la cuina catalana que és una de les més micòfagues del món.

Els bolets són estacionals, i tot i que popularment se situa la temporada de bolets a la tardor, als boscos es fan bolets durant tot l’any. Només cal saber quines espècies de bolets es fan a cada estació.

Segons diu Llorenç Petràs, l’ànima de Bolets Petràs, el millor lloc per anar a caçar bolets és la seva parada del mercat de la Boqueria. En aquesta parada l’èxit està garantit i no caldrà tenir la sort com aliada, com succeeix quan es va al bosc. De Bolets Petràs, els clients en surten amb la cistella plena cada vegada que hi van, amb la seguretat que tot el que han posat a dins de la cistella no és perillós per la salut, extrem que no passa al bosc.

La parada de Bolets Petràs al Mercat de la Boqueria | Foto: boqueria.barcelona

Bolets Petràs és, sense cap mena de dubte, l’establiment de referència dels bolets a la ciutat de Barcelona. Aquesta històrica parada del mercat de la Boqueria, la número 867, situada a la part del mercat més propera a la Plaça de la Gardunya i als pòrtics del carrer de les Cabres, és punt de peregrinació de xefs, botiguers, gastrònoms i de tots aquells que volen gaudir dels bolets, sigui quin sigui el moment de l’any.

El seu assortiment compren bolets frescos de temporada que arriben de qualsevol punt del món, el que suposa que comercialitzin més de 100 espècies de bolets. La tòfona, un dels “bolets” més famosos i gurmets del món, també té un protagonisme especial en aquesta parada. És un dels punts de venda de tòfona, tant d’estiu com d’hivern, més importants de la ciutat. Fa goig observar l’exposició de tòfones que tenen. A més del producte fresc, també hi podem trobar tota mena de bolets deshidratats, en conserva i congelats. Tant el Llorenç com els seu fills són autèntics experts en els productes que tenen a la venda, i assessoren i aconsellen de manera sàvia als clients que s’hi adrecen.

En aquesta parada, acompanyant els bolets, també hi podem trobar altres productes imprescindibles del món de la gastronomia més gurmet i de l’alta restauració, com les flors comestibles, brots, herbes aromàtiques, fruites del bosc, verdures en miniatura i productes derivats de l’ànec, on hi destaca un magnífic foie gras. Amb tots aquests productes es poden preparar a casa plats dignes dels millors restaurants.

Bolets a la parada de Bolets Petràs al Mercat de la Boqueria | Foto: boqueria.barcelona

La parada de Bolets Petràs al mercat de la Boqueria està oberta al públic de dimarts a dissabte des de les 7 del matí fins a les 14 hores.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

El Tio Che

Masclans Orígens

Camarasa Fruits

Joncake

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boletaire a juny 20, 2023 | 09:19
    Boletaire juny 20, 2023 | 09:19
    Als boscos NO es fan bolets tot l'any; només n'hi ha tot l'any als conreus de xampinyons. Referent a la figura que il·lustra la noticia: es pot veure al centre una múrgola. Aquest bolet de primavera és un comestible excel·lent quan està ben cuit, crú és molt tóxic. Així que compte!. No se us acudeixi menjar-lo confit ni en amanida. És recomana en coure-l llençar l'aigua que despren; crec que així es perd molt del bon sabor que té. Jo ho he provat i n'hi ha prou d'afegir més aigua i deixar que bulli una bona estona. Bon profit!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa