Una de les preguntes més freqüents que em fan els assistents als tastos de formatges és on es poden comprar a Barcelona els formatges artesans catalans que s’han tastat. La resposta a la pregunta té quatre o cinc opcions, però la que per mèrits propis ha de ser la primera és la Formatgeria Simó, que si bé no és la degana de les botigues especialitzades en formatges de Barcelona, sí que ho és en la seva especialització en formatges artesans catalans. Les altres opcions de resposta me les guardo per futurs articles.

La formatgeria Simó va obrir les seves portes l’any 1982 al número 4 del carrer Comtal, gairebé a tocar del Portal de l’Àngel, al barri Gòtic de Barcelona, ubicació en la que hi ha estat durant gairebé quaranta anys. La pressió urbanística a que està sotmesa la zona va fer que es traslladessin fa un parell d’anys a la seva actual ubicació, al número 40 del carrer Sant Pere Més Alt, a tan sols 500 metres d’on eren, ara a prop del Palau de la Música, en el barri de Sant Pere del districte de Ciutat Vella.
En aquest santuari dels formatges tenen a la venda prop de 250 referències de formatges d’arreu d’Europa, dels quals una cinquantena són d’origen català. Al capdavant de la botiga hi ha l’Anna Simó, qui representa la segona generació de la propietat. L’Anna és una gran professional dels formatges que aconsella amb mestratge les millors opcions per satisfer les necessitats de cada client. A més de la venda al detall dels formatges, també tenen una bona selecció de productes artesans de qualitat per acompanyar-los, on hi destaquen els embotits i els vins.

A la formatgeria Simó també organitzen tallers i tastos de formatges on els assistents poden aprofundir en els seus coneixements mentre descobreixen nous formatges.
Més racons gurmet de Barcelona
Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa