Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: La Italiana Rivali, pasta fresca italiana

La pasta és un dels aliments més universals. Hi ha moltes teories sobre el seu origen i és molt probable que no tingui un origen únic, ja que hi ha vestigis que la situen tant al llunyà orient i a la Xina, com a la civilització etrusca que va ocupar el centre d’Itàlia. Sigui com sigui, la pasta constitueix avui dia un aliment indispensable per les famílies d’arreu i alguns restaurants han creat plats memorables amb ella, elevant-la a la categoria de delícia gastronòmica. Tot i que de pasta se’n troba a totes les botigues d’alimentació, des de les de conveniència i de barri fins a les grans superfícies, si realment volem gaudir d’una pasta de la màxima qualitat, la millor opció és comprar la pasta als obradors artesans. I sortosament a Barcelona en tenim uns quants.

Un dels millors obradors artesans de pasta que hi ha a Barcelona és La Italiana Rivali, una petita botiga centenària especialitzada en productes italians situada al número 12 del carrer Bonsuccés, al barri del Raval del districte de Ciutat Vella. Aquest establiment el va crear l’any 1904 Attilio Rivali, un italià que, tot i que havia decidit emigrar des de Genova cap a l’Argentina amb la seva família, el seu vaixell va fer cap a Barcelona i el que havien de ser uns dies d’escala es van convertir en el seu destí final. Un cop instal·lats a Barcelona es van convertir en els pioners de la fabricació de pasta fresca a la ciutat comtal.

Embotits de La Italiana Rivali | Facebook La Italiana

Avui, gairebé 120 anys després de la seva creació, aquest establiment està gestionat per la quarta generació de la família Rivali, i ofereix al públic un ampli ventall de pasta fresca fabricada al seu obrador, on de ben segur que hi trobareu la forma i el farcit que més us pugui agradar, des de les elaboracions més clàssiques fins a les més creatives i innovadores. També hi trobareu tot un seguit de salses d’elaboració pròpia i artesana, per acompanyar les diferents pastes. I si teniu dubtes o consultes de com cuinar la pasta, o de quina salsa és més adient per cada tipus de pasta, us donaran tota mena de consells.

En aquesta botiga, a més de la pasta i de les salses, també ofereixen plats preparats en base a les seves especialitats i una molt bona selecció de productes tradicionals italians, entre els que destaquen els formatges, els embotits, els vins i els vinagres balsàmics.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

El Tio Che

Masclans Orígens

Camarasa Fruits

Joncake

Bolets Petràs

Ostres Thierry

Entre Latas

La Bikineria

Fromagerie Can Luc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa