Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Joncake, el temple del pastís de formatge

Quan parlem de pastís de formatge amb majúscules, el món es divideix en dos: els que són fans del pastís de formatge de l’estil que va crear l’icònic restaurant La Viña de Donosti ,i els que són fans del pastís de formatge estil americà, la també famosa New York Cheesecake. Però, tant si militeu en una tribu com a l’altra i sou a Barcelona, esteu de sort.

Si passeu entre les 12:30 i les 20:00 de dimarts a diumenge per davant del número 29 del carrer Assaonadors, quan aquest és a punt de confluir amb el carrer Princesa i formar la plaça de la Puntual, al barri del Born, veureu un petit establiment que fa cantonada, amb una cua de persones que esperen poder accedir a l’interior del local per adquirir el tresor que hi venen: els pastissos de formatge de Joncake.

Exterior de la botiga Joncake | Ramon Roset

Un cuiner i pastisser anomenat Jon Garcia -amb experiència a restaurants com El Celler de Can Roca, La Tasqueria o Lera- va decidir un bon dia que havia arribat el moment de crear un temple a Barcelona dedicat al pastís del formatge i va crear Joncake, una pastisseria on els únics pastissos que hi ha a la venda són els de formatge. Aquesta agosarada aventura que Garcia va començar l’any 2021, té el seu origen durant la pandèmia, quan va obrir un compte a Instagram per vendre pastissos de formatge i en només dos mesos tenia unes comandes setmanals que voltaven la seixantena de pastissos.

Els pastissos de formatge de Joncake estan inspirats sobretot en el model basc, però incorporen elements del pastís americà, com per exemple la base de galeta. Ha sabut desenvolupar un model propi que ha estat capaç de seduir a tots els amants d’aquest pastís. I el millor de tot és que a part del que anomenen el pastís Clàssic elaborat amb Parmeggiano Reggiano de 24 mesos, Grana Padano de 16 mesos, Gorgonzola i Mascarpone -que lluny queda el formatge cremós més famós del món, el Philadelphia-, també elaboren de manera estable un pastís amb formatge DO Cabrales, un amb DO Idiazábal, un amb Brie, i tenen edicions efímeres, que anomenen Única, i que canvien a diari, com la que vaig tenir ocasió de tastar en una de les meves visites a aquest establiment, feta amb Fourme d’Ambert, el famós formatge blau francès elaborat a la regió de l’Auvergne.

Un dels pastissos de formatge de Joncake | Instagram @joncake.es

Totes les seves creacions es poden comprar en porcions al pes, per a ser devorades immediatament, o bé en tres formats, el petit, de 375 gr. pensat per a 2/3 persones, el mitjà, de 750 gr. pensat per a 4/6 persones i el gran, de 1,5 kg, pensat per 8/12 persones. Ja us puc ben assegurar que val la pena comprar-ne més del compte, perquè el risc de quedar-se curt és alt -i no perquè les racions no estiguin ben calculades sinó perquè quan comences a menjar-ne només pots parar quan s’ha acabat-. La relació qualitat preu és excel·lent.

L’alta demanda que tenen de pastissos aconsella que encarregueu el vostre per assegurar que el podreu gaudir, sobretot perquè les mides més grans només les fan per encàrrec. Tenen servei de venda on line.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

El Tio Che

Masclans Orígens

Camarasa Fruits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa