Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Pastisseria Cleòpatra, el temple del baclava

Si us agrada el dolç segurament ja coneixereu els pastissets que ofereixen els restaurants especialitzats en la cuina turca o síria. Però si no els heu tastat mai, pel motiu que sigui, avui fareu un gran descobriment. El nom genèric d’aquests pastissets és baklava o baclava. Són uns pastissos que tenen els seus origens en les cuines dels països que conformaven l’antic imperi Otomà. La ciutat turca de Gaziantep és famosa pels baclava i es reivindica com la ciutat on es va crear aquesta especialitat.

S’elaboren amb pasta filo que es farceix de fruits secs, generalment festucs i nous picades, i s’endolceix amb mel o amb un almívar. Tot i ser molt dolços, no són gens embafadors. Són molt llaminers i donada la seva contundència calòrica, calen poques peces per quedar ben tip. A la nostra estimada Barcelona, ciutat on es pot trobar gairebé de tot, hi ha algunes pastisseries especialitzades en l’elaboració de baclava, normalment creades per pastissers arribats de les terres de l’antic imperi Otomà i establerts a Barcelona. Un d’aquests temples del baclava és la pastisseria Cleopatra’s Baklavas.

Situada en ple barri de la Sagrada Família, al districte de l’Eixample, al número 535 del carrer Còrsega, entre els carrers de Cerdenya i Marina i no gaire lluny del temple de la Sagrada Família, la pastisseria Cleòpatra és un racó de Síria posat a Barcelona. Només d’entrar al local, les olors, l’ambient i la decoració et transporten directament a l’Orient Mitjà.

Interior de la Pastisseria Cleòpatra | Instagram @pasteleria_cleopatra

 A les seves vitrines llueixen tota mena de baclava elaborats de manera artesanal amb els ingredients canònics d’aquests pastissos: milfulles farcits de nous, festucs i ametlles. Però aquests pastissos no són la única temptació d’aquest establiment: la seva versió de pastes de te o totes les especialitats elaborades a base de milfulles combinats amb fruits secs, figues, dàtils, panses i mel també són deliciosos.

El millor aval dels elaborats de la pastisseria Cleòpatra són les opinions, gairebé unànimes, dels ciutadans de l’Orient Mitjà establerts a Barcelona, assegurant que els baclava d’aquest establiment són dels millors que han provat. També són proveïdors dels millors restaurants especialitzats en cuina de l’Orient Mitjà, tant si són de shawarma com si són de cuina més elaborada.

Un parell de peces de baclava acompanyades d’un vi de postres ranci dolç i un bon cafè després és un dels millors finals d’àpat possibles.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

El Tio Che

Masclans Orígens

Camarasa Fruits

Joncake

Bolets Petràs

Ostres Thierry

Entre Latas

La Bikineria

Fromagerie Can Luc

La Italiana Rivali

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa