Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Dolceria de la Colmena

Barcelona és una ciutat que té la sort de gaudir de moltes i molt bones pastisseries, algunes d’elles amb mestres pastissers de renom internacional al capdavant. N’hi ha de tota mena, des de les més clàssiques fins a les més creatives, i la seva oferta abasta totes les especialitats satisfent qualsevol desig o necessitat dolça que el client pugui tenir.

Situada al número 12 de la Plaça de l’Àngel, fent cantonada amb la Baixada de la Llibreteria, al bell mig del barri Gòtic de Barcelona, hi trobem una pastisseria que la seva façana respira història per tot arreu, no en va és una de les pastisseries més antigues de Barcelona: la Dolceria de la Colmena. Aquesta pastisseria data del 1849, i des del 1927 és propietat de la família Roig. Actualment, la gestiona la quarta generació d’aquesta família, amb el mestre pastisser Toni Roig al capdavant.

Galetetes de La Colmena | Facebook Pastisseria La Colmena
Galetetes de La Colmena | Facebook Pastisseria La Colmena

La Dolceria de la Colmena és una pastisseria clàssica que elabora tota mena de pastissos, pastes dolces i salades, rebosteria, galetes, xocolates i bombons, panellets, torrons, fruites de niça, caramels artesans, etc. També és una de les poques pastisseries de Barcelona que a més d’oferir les especialitats dolces tradicionals lligades a les dates senyalades del calendari -com les Mones de Pasqua, els panellets de Tot Sants, els torrons de Nadal o la coca de Sant Joan, entre altres també-, elabora els dolços lligats a la tradició dels barris de Barcelona -com els Panellets de les Festes de Sant Roc de la Plaça Nova o les Palmes de Santa Eulàlia-.

Els caramels artesans que no s’han deixat d’elaborar des de la creació de l’establiment són, juntament amb el torró de crema cremada -reconegut l’any 2022 com el ‘Millor torrò artesà de crema cremada de l’estat’ en el concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona-, els seus productes més representatius.

El torró artesà de crema de La Colmena | Facebook La Colmena
El torró artesà de crema de La Colmena | Facebook La Colmena

En època estival, de Sant Joan fins a finals de setembre, es poden trobar en aquesta pastisseria els Bolados o Esponjats de sucre, uns sucres colorits de diferents sabors que es desfan en aigua freda i es consumeixen com a refresc. Segons diuen a La Colmena, són els precursors dels refrescs industrials.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Pastisseria Bubó, dolça temptació

Casa Perris

Xocolateria Equador

La Cure Gourmande

Distribucions Avinova

Sans & Sans

El Tio Che

Masclans Orígens

Camarasa Fruits

Joncake

Bolets Petràs

Ostres Thierry

Entre Latas

La Bikineria

Fromagerie Can Luc

La Italiana Rivali

Pastisseria Cleopatra

Peix Puri

Petit Suc

Llegums cuits Bonavista

Rooftop Smokehouse

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa