Vadegust
Racons gurmet de Barcelona: Pastisseria Bubó, dolça temptació

Barcelona és una gran ciutat pastissera. Hi ha moltes i molt bones pastisseries de tota mena, des de les més clàssiques, amb una llarga tradició al darrera, fins a projectes liderats per joves mestres pastissers que ofereixen les últimes tendències. No hi ha capritx dolç que no es pugui satisfer a la nostra estimada ciutat.

Una de les pastisseries que em té el cor robat és un petit establiment situat al número 10 del carrer de les Caputxes, just al davant de la catedral de Santa Maria del Mar: la pastisseria Bubó. Inaugurada l’agost del 2005, aquesta pastisseria es diferencia de la resta pel seu estil d’elaboració, que, si bé com a concepte no és únic a Barcelona, sí que té una personalitat pròpia que la fa singular. Bubó, a banda de la extraordinària originalitat i qualitat dels seus elaborats, és un establiment on cuiden d’una manera molt especial l’estilisme, la presentació i l’embolcall dels seus productes, el que els converteix en idonis per fer regals i presents.

Croissant de gianduja de la pastisseria Bubó | Facebook Bubó

La seva oferta es divideix amb dues línies principals de producte: d’una banda, la pastisseria, on hi destaquen les seves versions dels pastissos clàssics, els pastissos de creació pròpia amb atrevides i sorprenents combinacions de gustos. De gairebé tots els pastissos en fan una versió individual, una mida mitjana per a 4-5 persones, i una mida gran per a 8-9 persones. També són representatius d’aquesta pastisseria els “cakes”, una versió creativa i innovadora dels pans de pessic. En dates assenyalades ofereixen les seves versions dels clàssics de la festivitat com les mones de Pasqua, les coques de Sant Joan, els panettones, el tortell de Reis o el Tronc de Sant Silvestre. Diàriament elaboren una acurada selecció de brioxeria on hi destaquen els seus croissants.

D’altra banda, tenen la línia de xocolateria, en la què ofereixen una selecció de productes on la xocolata és la protagonista principal i on hi destaquen els seus bombons i, en dates nadalenques, els tuborrons, que són la seva particular manera d’entendre els torrons. A destacar també els chocofruits, uns snacks que combinen cacau, fruits secs i sabors de fruita -i que són un vici!-.

Mil fulls de la pastisseria Bubó | Facebook Bubó

En el local del carrer de les Caputxes tenen una petita barra amb vistes al carrer dels Canvis Nous on es pot assaborir in situ qualsevol de les elaboracions que tenen a la venda. És un lloc idoni per evadir-se per un moment de la rutina del dia a dia i assaborir un dels seus pastissos, o una peça de la seva brioxeria, ben acompanyada d’un cafè, d’un te o d’una infusió.

Més racons gurmet de Barcelona

Le pain d’Éric et Benjamin

Menuts Rosa

Tokyo-Ya, el paradís de la cuina japonesa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a abril 08, 2023 | 11:38
    Observador abril 08, 2023 | 11:38
    Vaja nom per a una pastisseria! "Bubó" és el nom de la lesió que provoca la pesta bubónica. Com el d'aquell restaurant: Noma. "Noma". es el d'una malaltia que consisteix en la gangrena de la cara. Gens escaients els dos, no us sembla?. a

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa