Vadegust
Volta gastronòmica per Barcelona: la Font d’en Fargues i Can Baró

El barri de la Font d’en Fargues ocupa una superfície de 0,7 km2 i és el més residencial del districte, format per una barreja de grans torres modernistes i cases humils d’auto construcció durant el segle XX. Possiblement per això l’oferta de restauració és gairebé inexistent. Hi destaquen només dos restaurants, el que està ubicat dins de la Casa de los Navarros, al Passeig Maragall, 375 fent cantonada amb el carrer Frederic Rahola, especialitzat en la cuina d’aquest territori que ofereix un molt bon menú de migdia; i el restaurant el Racó de Pedrell, situat al carrer de Pedrell número 1. Un restaurant de barri que ofereix un menú de cuina casolana i també una bona oferta de tapes a la carta.

Pastís de tonyina del Racó de Pedrell | Facebook Racó de Pedrell

El barri de Can Baró és un barri de muntanya, de carrers costeruts, ple de zones verdes situat al sud del cim del Turó de la Rovira. Fins l’any 1985 la identitat d’aquest barri va estar marcada pel barraquisme. Actualment al cim del turó s’ha recuperat la bateria antiaèria que defensava la ciutat durant la Guerra Civil i s’hi ha creat un espai expositiu, el Muhba, en memòria de la Guerra Civil i del barraquisme.

La oferta gastronòmica del barri també és escassa i molt enfocada a donar servei als veïns del barri, ja que malgrat que el Muhba atrau cert nombre de visitants, de ben segur que la gran majoria no s’hi queda a fer un àpat. Al carrer Baró de Sant Lluís, 39 hi trobem la Bodega Montferry, que no s’ha de confondre amb la que està a Sants, tot i que tenen cert lligams d’origen. La Bodega Montferry de Can Baró ofereix una cuina casolana, humil, però deliciosa i en racions prou generoses, a un preu correcte en un ambient familiar. Al número 83 de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat hi ha el restaurant l’Escaleta del Guinardó, una joieta molt preuada al barri, amb una cuina de mercat acurada, de tracte amable i servicial, amb moltes ganes d’agradar. Ben a prop, al número 71, hi ha el restaurant Mami Fanny, un establiment molt conegut per l’excel·lent relació qualitat preu del seu menú de migdia.

Interior de l’Escaleta del Guinardó | Facebook l’Escaleta del Guinardó

Menjar xinès amb un toc nostrat al Bar-Restaurant Casa Jin al número 29. Menús de migdia amb cuina casolana al restaurant Les Brases de Can Baró, situat a l’Avinguda de Can Baró, 7. Al costat del Parc Güell, al carrer Ana Maria Matute Ausejo número 34, hi trobem el darrer restaurant a destacar d’aquest barri, el restaurant Tibet, un establiment singular situat en una torre a la que s’hi accedeix per unes llargues escales força dretes. Ofereixen una cuina catalana tradicional, on hi destaquen els seus cargols i les carns a la brasa.

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Les Corts

Pedralbes i Les Tres Torres

Sarrià

Sant Gervasi – La Bonanova

Sant Gervasi – Galvany (I)

Sant Gervasi – Galvany (i II)

El Putxet i El Farró

Vallvidrera, el Tibidado i les Planes

Vallcarca i els Penitents

El Coll i La Salut

Camp d’en Grassot i Gràcia Nova

La Vila de Gràcia (1)

La Vila de Gràcia (2)

La Vila de Gràcia (3)

La Vila de Gràcia (i 4)

Montbau, la Vall d’Hebron i La Teixonera

Horta

El Carmel

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa