Vadegust
La parella perfecta: Préssec d’Ordal i Corpinnat Llopart Nèctar Terrenal
agraph -->

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions de menjar i beure fàcils, i amb les que hi guanya tothom. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui préssec d’Ordal i Corpinnat Llopart Nèctar Terrenal.

Quan arriba la calor, als mesos de juny, juliol i agost, tenim l’oportunitat de gaudir d’una de les joies gastronòmiques del Penedès, el préssec d’Ordal. Aquest préssec, que es conrea entre els municipis de Subirats i d’Avinyonet del Penedès, es caracteritza per tenir un conjunt organolèptic molt singular que li confereix, d’una banda, el cultiu de secà, que només beu de l’aigua de la pluja, i de l’altra, els sòls argilosos i calcaris que caracteritzen aquesta part del Penedès.

Tot i que en aquesta zona s’hi conreen fins a 16 varietats de préssec diferents, les més reconegudes com a préssec d’Ordal són el préssec de vinya i el préssec d’aigua. El préssec de vinya presenta un color groc intens, gairebé taronja, amb una galta enrogida que, segons expliquen els productors de la zona, és deguda “a l’argila de la terra local”. La pell és suau i la textura carnosa. Dolcenc d’inici, acaba amb un punt àcid molt agradable.

El préssec d’aigua té la pell de color vermell-granatós intens, de tacte vellutat i molt perfumat. La polpa presenta un color taronja brillant, una textura sucosa i un sabor molt intens marcat per un perfecte equilibri entre dolçor i acidesa que el fa molt llaminer. Diuen els seus productors que “escurar el pinyol rogenc dins de la boca és una obligació”.

Caixes de préssecs d'Ordal | ACN
Caixes de préssecs d’Ordal | ACN

Durant la temporada del préssec d’Ordal, als matins dels caps de setmana, se celebra, a la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal, un mercat on els consumidors poden comprar directament els préssecs als productors de l’Associació de Productors de Préssec d’Ordal.

La forta personalitat dels préssecs d’Ordal, d’aromes intenses i perfumades, i amb el gust definit pel joc d’equilibris entre la dolçor i l’acidesa fa que trobar-li un vi per acompanyar-lo no sigui una tasca senzilla. De totes les possibilitats, una de les més reeixides és la de maridar el préssec d’Ordal amb el Corpinnat Llopart Nèctar Terrenal.

Aquest escumós semidolç o de postres està elaborat amb un 50% de xarel·lo i un 50% de parellada, una criança mínima de 20 mesos i un dosatge de 38 gr. de sucre per litre. El conjunt aromàtic d’aquest escumós definit per les notes madures de la fruita i certes aromes caramel·litzades, alleugerides per un fons de record cítric, es complementa molt bé amb les aromes del préssec. La textura cremosa del Néctar Terrenal li dona volum i el carbònic, juganer, potencia les notes afruitades del préssec i aprofita la seva textura sucosa per omplir de sensació refrescant la boca. 

Aquesta combinació de préssec fresc i vi escumós és la base d’un dels còctels més famosos del món, el Bellini, inventat el 1948 per Giuseppe Cipriani, barman del Harry’s Bar a Venècia.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi, i agafeu idees per fer a casa: 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa