Vadegust
La parella perfecta: Carn i xulla d’Embotits Raima i Binifadet Negre 2018
agraph -->

Des de Vadegust, Vadevi i Balears Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui carn i xulla d’Embotits Raima i Binifadet Negre 2018.

La carn i xulla és la versió menorquina de la llonganissa catalana. A Embotits Raima, de Ciutadella, l’elaboren amb una barreja de carn magra i de cansalada de porc que s’emboteix en budell natural. El seu gran secret, i el que dota de personalitat a aquest embotit, és el conjunt d’espècies que fan servir per amanir la carn, abans de deixar-la curar durant un mínim de 3 setmanes.

Carn i xulla d’Embotits Raima | Cedida

És un embotit que desprèn aromes de carn curada amb notes de pebre i de sabor intens. Al tastar-lo, el sabor de la carn de porc curada, accentuat pel gust que li aporta la cansalada i realçat pel punt salí i el tacte lleugerament picant del pebre negre, en aquest cas queda enriquit pels matisos aromàtics que li aporten les espècies, que el fan singular i diferent de la resta d’embotits semblants elaborats en altres indrets.

Tallat a rodanxes i acompanyat d’una llesca de pa blanc elaborat amb blat xeixa de Menorca, amanit amb oli d’oliva extra verge i uns cristalls de sal de Fornells, resulta deliciós.

El postgust llarg que ens ha deixat la carn i xulla d’Embotits Raima, marcat pel gust salí, el tacte picantó i els records de les espècies amb que ha estat amanit ens demana fer un glop de vi que ens reequilibri el conjunt gustatiu de la boca. Una excel·lent opció és el vi negre del celler Binifadet de la població menorquina de Sant Lluís. Al Binifadet negre 2018, elaborat amb les varietats syrah i merlot, se li dona una criança de 6 mesos en botes de roure americà.

Una ampolla del Binifadet Negre 2018 | Facebook Bodegas Binifadet Menorca

És un vi franc i directe, d’aromes de fruites madures, intenses i llamineres, embolcallades de notes balsàmiques, d’herbes remeieres, que lliguen de meravella amb les aromes de la carn i xulla, sobre un fons d’aromes lleugeres d’espècies dolces que li aporta el seu pas per la bota americana. En boca és voluminós, amb una molt bona acidesa que li dona tensió i li aporta frescor. Pas de boca sedós, amb uns tanins suaus i molt ben polits. Un vi amable i golós que combina de meravella amb la carn i xulla.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa: 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa