La parella perfecta: Bunyols de Quaresma de la pastisseria Natcha i Malvasia dolça de l’Hospital de Sitges

Els deliciosos bunyols de la pastisseria Natcha, fregits en el seu punt just, són lleugers i esponjosos a la boca

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui bunyols de Quaresma de la pastisseria Natcha i Malvasia dolça de l’Hospital de Sitges.

La Quaresma, els quaranta dies abans de Pasqua, és un període de reflexió i penitència en què els cristians es preparen per la celebració de la Pasqua. Una de les característiques d’aquest període és la pràctica del dejuni i l’abstinència. I una de les maneres que es van trobar per alleugerir els sacrificis d’aquest període va ser endolcint-lo amb uns pastissets anomenats bunyols.

Els bunyols eren idonis per fer més portable la Quaresma per ser unes creacions dolces poc fastuoses, i es va limitar el seu consum als dimecres i divendres des de Carnestoltes fins a Pasqua. D’aquí que encara en moltes pastisseries només elaborin bunyols aquests dos dies de la setmana i únicament durant el període de la Quaresma.

Al barri de Sarrià s’hi troba la pastisseria Natcha, un establiment que des del 1958 ofereix als seus clients productes de qualitat elaborats seguint la tradició més artesana. Entre les seves especialitats s’hi troben un bon assortiment de deliciosos bunyols de Quaresma. Entre ells, els clàssics bunyols de vent,  però també bunyols farcits de crema, nata i xocolata.

Els deliciosos bunyols de la pastisseria Natcha, fregits en el seu punt just, són lleugers i esponjosos a la boca. Si tasteu els clàssics, la textura esponjosa combinada amb el toc del fregit i el punt dolç del sucre que els recobreix, sempre en la seva justa mesura, els converteix en uns bunyols molt llaminers, dels que és molt difícil no menjar-ne un altre, si en queden. Si tasteu els farcits, aleshores al conjunt descrit s’hi afegeix el gust i la textura cremosa del farcit triat, convertint-los en una especialitat pastissera deliciosa.

Una excel·lent combinació per acompanyar els bunyols de Quaresma són els vins dolços de criança oxidativa. En aquesta ocasió he triat la Malvasia Dolça del celler Hospital de Sitges. Elaborada amb la varietat malvasia de Sitges, és un vi fet amb el mètode de criança oxidativa, en aquest cas en bota de castanyer, durant un període d’entre 5 i 6 anys. Les notes de fruita seca, sobretot prunes i orellanes, amb un toc de mel, complementen els conjunt aromàtic dels bunyols, mentre la seva acidesa viva és capaç de netejar la textura untuosa dels bunyols. Alhora, les notes d’envelliment aporten un punt elegant i delicat. Conjunt perfecte on s’equilibra en tot moment la dolçor i l’acidesa.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa: 

Nou comentari