Vadegust
La parella perfecta: Ous de salmó i Vilarnau Brut Reserva Rosé Delicat Ecològic
agraph -->

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui ous de salmó i Vilarnau Brut Reserva Rosé Delicat Ecològic.

Els ous de salmó són possiblement, després del caviar, els ous de peix més apreciats. Molt atractius visualment pel seu intens i brillant color taronja, per la seva mida -de 4 a 6 mm de diàmetre- i, sobretot, pel sabor salí i iodat que alliberen quan exploten a la boca, qualitats que els converteixen en una delicadesa gastronòmica.

Tot i que sovint són emprats com a ingredient per decoració de plats, la millor manera de gaudir d’aquesta delícia és assaborir-la donant-li tot el protagonisme del plat. El seu conjunt gustatiu, tot i ser prou intens, és molt delicat, pel que és fàcil que passin desapercebuts si els combinem amb greixos com mantegues, nates o cremes àcides. Menjar-se una cullerada d’ous de salmó és una experiència de les que no s’oblida fàcilment. A mode d’esferificació natural, els ous exploten a la boca alliberant la seva essència que, en barrejar-se amb les restes de la membrana, ofereixen un joc de textures que provoca una sensació molt peculiar, al temps que ens ofereixen un sabor salí i unes aromes que recorden la carn del salmó crua.

Una de les maneres menys invasives de gaudir dels ous de salmó és menjar-los damunt d’uns blinis. Els blinis, d’origen rus, són unes masses gruixudes fetes a base de farina, ous, llet i llevat que es fregeixen en una paella. De mida petita, tenen una textura esponjosa. El seu sabor dolç combina molt bé fent contrast amb el sabor salí dels ous de salmó.

No hi ha millor companyia pel sabor de caire netament marí i de la textura que ens han deixat els ous de salmó que una copa del cava Vilarnau Brut Reserva Rosé Delicat.

El color rosat pàl·lid que ens ofereix aquest cava un cop servit a la copa, en perfecte harmonia cromàtica amb el color dels ous de salmó, ja és premonitori que faran una bona parella.

Elaborat amb raïms de garnatxa i pinot noir d’agricultura ecològica i amb una criança mínima de 15 mesos, aquest cava en aterrar a la boca mostra un carbònic juganer que pessigolleja la llengua i aporta cremositat, alhora que una acidesa viva refresca la boca. Les aromes de fruites del bosc fresques, juntament amb unes refinades notes florals, es relacionen perfectament amb el conjunt gustatiu dels ous de salmó arribant a un equilibri on resta a la boca l’essència d’ambdós productes. El final lleugerament dolcenc del cava acompanya la persistència del caràcter marí dels ous de salmó.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa: 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa