Vadegust
La parella perfecta: Anxoves de Roses de Conserves Bahía i Pla de Tudela 2018
agraph -->

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions de menjar i beure fàcils, i amb les que hi guanya tothom. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui anxoves de Roses de Conserves Bahía i Pla de Tudela 2018.

Poc es podien imaginar els  grecs i fenicis que van arribar a la Costa Brava nord als segles VI i V a.C. que la seva necessitat de conservar els aliments frescos per garantir la seva supervivència donaria com a resultat joies gastronòmiques com les anxoves.

La combinació de la seva textura carnosa amb la seva intensitat gustativa singularitzada pel seu punt salí i per les notes iodades, constitueix un conjunt organolèptic capaç de seduir als paladars més exigents. El consum d’anxoves, a més de donar-nos satisfacció gastronòmica, també compta amb tot un seguit de beneficis per a la salut.

En ser un peix blau aporta proteïnes de gran qualitat i el seu greix és saludable ja que conté àcids grassos beneficiosos per la salut (els insaturats), com l’àcid linoleic (un àcid que el nostre organisme no sintetitza i, per tant, només el podem obtenir a través de l’alimentació) i  l’omega-3. Tanmateix, són molt nutritives gràcies al seu elevat contingut en vitamines liposolubles com les A, D i E. I de les del grup B, tenen un alt contingut de B12.

Recollint la tradició que grecs i fenicis van deixar a l’antiguitat, Conserves Bahía situada al municipi de Roses, a l’Alt Empordà, fa més de cinquanta anys que elabora les Anxoves de Roses. Ho fan seguint un procés totalment artesanal que dona com a resultat unes anxoves de qualitat excepcional que les va portar a ser reconegudes amb el segell de qualitat Girona Excel·lent l’any 2014-15.

Si les Anxoves de Roses de Conserves Bahía respiren el bon saber fer d’aquest ofici, tan arrelat a la Costa Brava, una manera excelsa d’acompanyar-les és amb un vi que els seus raïms hagin compartit paisatge amb elles. El Pla de Tudela 2018, un dels vins més íntims i personals de l’Anna Espelt, una de les dames del vi empordaneses, elaborat amb la singular i poc coneguda picapolla blanca, conreada acaronada per la tramuntana dins del Parc Natural del Cap de Creus, serà un acompanyant de luxe per a les Anxoves de Roses.

El fil conductor d’aquest maridatge serà la salinitat, una característica que tenen ambdós productes i que, sota la batuta de l’acidesa del vi, farà que la seva convivència sigui una experiència difícil d’oblidar.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi, i agafeu idees per fer a casa: 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Òscar a maig 28, 2021 | 19:55
    Òscar maig 28, 2021 | 19:55
    El vi és dolent per a la salut a partir dels 30 anys. Se'ns menja les neurones. Ja ho teniu clar, això?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa