Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui xocolata negra 100% cacau i AA Dolç Mataró.

La xocolata és un producte que aixeca passions. A més de ser una bona font d’antioxidants i resultar cardiosaludable, ajuda a crear endorfines, unes hormones conegudes com les de la felicitat que provoquen sensacions de plaer. Consumida amb moderació -fins a 20 grams al dia- la xocolata és un producte considerat saludable. De tipus de xocolata n’hi ha moltes, però si n’hi ha una que genera amor i odi a la vegada és la xocolata negra 100% cacau. És un tipus de xocolata que o bé agrada o no es pot amb ella. No hi ha terme mig.

La xocolata negra 100% cacau es diferencia de qualsevol altra tipus de xocolata en que no porta cap mena d’edulcorant. És un producte elaborat només amb faves de cacau. La principal diferencia de la xocolata negra 100% cacau del cacau en pols 100% és que la xocolata pot contenir un petit percentatge de mantega de cacau mentre que el cacau en pols no en porta.

La xocolata negra 100% cacau és el somni daurat dels amants d’aquesta joia. Tot i que a priori pot semblar que aquest tipus ens provocarà sensacions més desagradables que plaents a la boca, la realitat no és així. La xocolata negra 100% cacau, quan està elaborada amb un cacau de qualitat, és un producte molt intens i aromàtic, de tacte secant, sabor amarg i lleugerament àcid que resulta elegant i molt llaminer. Un factor clau per gaudir de tota la xocolata en general, però de la 100% cacau en particular, és deixar-la fondre dins de la boca. D’aquesta manera transmet una sensació plaent al cervell. El punt de fusió de la xocolata està per sota de la temperatura de la boca pel que resulta senzill deixar-la fondre. Si durant el tast de la xocolata la sensació astringent supera el vostre llindar, sempre podeu prendre uns cristalls de sal. Aquests us faran salivar i el paladar recuperarà la humitat.

Per acompanyar la xocolata 100% cacau caldrà un vi que tingui les característiques necessàries per equilibrar la boca de les sensacions que hem descrit abans. I si hi ha un vi que sembla fet exprés per la xocolata 100% cacau aquest és l’AA Dolç Mataró del celler Alta Alella. Elaborat amb raïms sobremadurats de la varietat Mataró (monastrell), aquests es deixen macerar 6 mesos abans de ser premsats i posteriorment se li dona una criança de 2 mesos en bótes de roure francès abans de ser embotellat. Les aromes d’aquest vi, on hi trobem fruites confitades, prunes i figues seques, complementen de meravella les aromes de la xocolata i un cop a la boca, la seva acidesa refresca el paladar i el seu sabor dolç neutralitza les sensacions amargoses de la xocolata, aportant notes de confitura de fruites negres. El conjunt resultant de la combinació de la xocolata i el vi és d’aquells que no s’oblida.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa: 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa