Vadegust
La parella perfecta: Cor de Cabra de la Formatgeria Casa Mateu i cava Castell d’Or Brut Orgànic
agraph -->

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui Cor de Cabra de la Formatgeria Casa Mateu i cava Castell d’Or Brut Orgànic.

Tot i que a Catalunya el dia dels enamorats se celebra el 23 d’abril, diada de Sant Jordi, en d’altres indrets se celebra el 14 de febrer, dia de Sant Valentí. Aquesta celebració s’escau en aquest dia perquè es creia que era el dia en què les aus triaven parella.

Arribada aquesta data són moltes les propostes que s’ofereixen als enamorats per celebrar el seu dia. Nosaltres us volem fer una proposta gastronòmica ben original i llaminera per aquesta celebració, la d’un formatge artesà amb un vi escumós.

Però no un formatge qualsevol, sinó el Cor de Cabra de la formatgeria Casa Mateu de Surp (Pallars Sobirà). Aquest formatge es caracteritza per la seva forma de cor, el símbol de l’amor. Elaborat amb llet de cabra, és un formatge de pasta tova, amb un tacte adherent, una textura cremosa molt suggerent i un sabor làctic intens que recorda la nata. La seva pell florida amb penicillium candidum, el fong que li aporta el seu característic color blanc, és de tacte humit i les aromes de xampinyons frescos.

El Cor de Cabra és un formatge que per les seves característiques, al mateix temps que ens farà gaudir de les seves aromes i sabors, s’adherirà a les dents i en deixarà el paladar saturat d’untuositat, el que convidarà a que l’acompanyem d’un bon vi. En aquest cas li va com anell al dit un vi escumós, concretament el cava Castell d’Or Brut Orgànic. Aquest cava guanyador del Vinari d’Or 2020 al Millor Escumós Jove està elaborat amb el cupatge clàssic de macabeu, xarel·lo i parellada, totes elles de cultiu ecològic.

És un escumós jove, de 14 mesos de criança, de caràcter afruitat, molt expressiu i agradable. El seu carbònic, fi i persistent, s’encarregarà de refrescar-nos la boca al mateix temps que l’acidesa netejarà la untuositat del paladar, respectant en tot moment els records làctics que ha deixat el formatge.

Les notes afruitades del cava, marcades pels records de fruites blanques, pomes i peres, se sumaran al sabor làctic del formatge formant un conjunt harmònic i molt llaminer.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa: 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa