Vadegust
La parella perfecta: Croquetes de ceps i formatge de cabra de Cuinats Jotri i Prat d’Hores Blanc 2019
agraph -->

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui croquetes de ceps i formatge de cabra de Cuinats Jotri i Prat d’Hores Blanc 2019 del Celler Sanui.

Preparar i cuinar unes bones croquetes no és una tasca que estigui a l’abast de tothom. Si sou fans d’aquest plat i no us acaben de quedar bé, no us heu de preocupar, només cal que truqueu a la porta de Cuinats Jotri i ells us solventaran el problema. Aquests carnissers del mercat de Salt, van començar a cuinar canelons pels seus clients, amb tant d’èxit que de seguida van afegir a la seva oferta croquetes i cargols. La forta demanda els va portar, l’any 2001, a crear una empresa de plats preparats per poder satisfer millor als seus clients.

En el seu ampli catàleg de plats tenen un bon assortiment de croquetes que es poden demanar tant fresques, com congelades, fregides o a punt per fregir. En destaquen les croquetes de ceps i formatge de cabra. Les elaboren seguint la recepta tradicional, fan una beixamel amb llet fresca pasteuritzada i farina de blat on hi afegeixen ceps prèviament saltejats i formatge de cabra. Els ceps i el formatge de cabra es combinen de manera extraordinària.

Diferents croquetes de Cuinats Jotri

Si les demaneu fregides, ells us faran aquest procés, i només caldrà que les escalfeu al forn o al microones. Si les demaneu fresques, us caldrà fregir-les amb un bon oli, en quantitat abundant, escalfat a 180ºC, tenint cura de que us quedin ben cruixents. En acabar només cal deixar-les escórrer i eixugar-les amb un paper absorbent per retirar l’excés d’oli.

Només de clavar-hi les dents, l’arrebossat, molt cruixent, es trenca i allibera la pasta de la croqueta, de textura fluida i gustosa, amb un conjunt aromàtic definit pels ingredients principals, els ceps, en aquest cas molt ben acompanyat pel formatge de cabra, i tot plegat amb el sabor sempre llaminer de l’arrebossat ben fet.

Per acompanyar aquestes croquetes he triat un vi molt singular que ens arriba des d’un projecte relativament nou de les terres de Lleida: el Prat d’Hores 2019 del celler Sanui, situat molt a prop de la capital del Segrià. Aquest vi, emparat per la DO Costers del Segre, està elaborat amb un cupatge que, llegint-ne les varietats que el formen, ho diu gairebé tot: macabeu, riesling i muscat. Per arrodonir tanta exuberància aromàtica i donar-li més complexitat, el vi rep un criança de 8.000 hores o 333 dies en botes de roure americà.

L’acidesa viva i ben present, combinada amb les aromes afruitades i florals i d’una textura untuosa que li atorga amplitud, constitueix un conjunt organolèptic que no només neteja i reequilibra la boca, sinó que potencia el sabor més característic de les croquetes: el dels ceps, al temps que revifa el formatge de cabra, fent-lo molt present en el postgust. Gran combinació!

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa: 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa