Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions de menjar i beure fàcils, i amb les que hi guanya tothom. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.
Som-hi doncs! Avui fuet al Roquefort de Can Gaburra i Portell Blanc Semi Dolç del celler Vinícola del Sarral.
Parlar de Can Gaburra és parlar d’embotit artesanal elaborat segons les receptes que han anat passant de generació en generació. Primer va ser una petita botiga de queviures a la petita població de La Pinya, a la Vall d’en Bas (Garrotxa), on ja avançats al seu temps, a més de comprar el seu embotit, s’hi podia fer el vermut.
Ferms defensors de la filosofia de no intermediaris, “de l’obrador a casa” com en diuen ells, van optar per vendre els seus productes directament als consumidors a través de la multitud de fires artesanes que es celebren arreu de Catalunya. Embotits de Can Gaburra és una de les parades clàssiques de qualsevol fira de casa nostra. I, adequant-se als nous temps, també han obert un canal de venda on-line.
Inquiets i innovadors, a part d’elaborar els embotits més clàssics, també fan proves amb nous ingredients i sabors per treure nous embotits o noves variants al mercat. La seva darrera novetat és el fuet al Roquefort.
Lluny del que es pot pensar a priori, és un embotit que per opinar d’ell cal tastar-lo. Té tota la intensitat gustativa del fuet clàssic molt ben embolcallada pels records més llaminers del formatge Roquefort. L’equilibri que han aconseguit és majúscul. La textura és en tot moment la d’un fuet, però a mesura que es va assaborint van apareixent records de formatge Roquefort que es fan molt evidents a la part final de la degustació. El resultat és realment com si s’haguessin menjat els dos productes alhora. Molt original i deliciós.
Per acompanyar el fuet al Roquefort hem de tenir en compte les aromes de formatge Roquefort de l’embotit. Això ens obre la porta a un maridatge molt original i que poques vegades es pot fer, com és amb un vi blanc semi dolç. Una excel·lent opció és el Portell Blanc Semi Dolç del celler Vinícola del Sarral (DO Conca de Barberà). Elaborat bàsicament amb macabeu (90%), amb una miqueta de parellada (10%), és un vi que s’obté de veremes tardanes. Com tots els vins de Vinícola del Sarral és un vi que val molt, molt més, del que costa.
Les seves aromes de fruita madura acompanyades de notes florals enamoren només d’acostar la copa al nas. En boca, un molt bon equilibri entre acidesa i sucre fa que sigui molt agradable de beure, sense resultar en cap moment ni pesat, ni embafador. Fresc, és capaç de netejar la boca, relacionant-se en tot moment amb respecte amb el fuet al Roquefort. És una combinació de les que no es pot deixar de menjar i beure.
Més maridatges
Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa:
- Ostres del Delta de l’Ebre amb Coca i Fitó d’Or.
- Llonganissa de Vic amb Casa Mariol Syrah Reserva 2015
- Coca de Llavaneres i Escumós Brut 21 d’Albet i Noya
- Torró d’Agramunt i Llàgrimes de tardor Mistela Negra
- Coca de recapte i vi novell negre
- Foie gras sencer d’Ànec de l’Empordà i Aymar Reserva Única 2013
- Canelons de l’àvia de Cannelonia i vi Maria Ganxa 2019
- Salmó salvatge fumat i Aymar Rosé Extra Brut 2016
- Tòfona negra de la Conca de Barberà i Família Torres Grans Muralles 2015
- Xocolata negra 100% cacau i AA Dolç Mataró
- Llom de tonyina roja Balfegó i Finca La Serra del Vent de Tomàs Cusiné
- Bacallà fumat Royal i Posidònia 2019 de Celler Sumarroca
- Amanida de maduixes amb sal d’herbes de Veritas amb Jean Leon 3055 Rosé
- Cor de Cabra de la Formatgeria Casa Mateu i cava Castell d’Or Brut Orgànic
- Bull de la llengua i Cossetània Cabernet Sauvignon Reserva
- Lloms de sardina fumada i Clos Antònia de Naveran
- Bunyols de Quaresma de la pastisseria Natcha i Malvasia dolça de l’Hospital de Sitges
- Ous de salmó i Vilarnau Brut Reserva Rosé Delicat Ecològic
- Hummus i Casa Mariol Garnatxa Negra Jove Eco
- Ametllats i Solera 1931-Garnatxa d’Empordà del Celler d’Espolla
- Anxoves de l’Escala i escumós Júlia Bernet Brut Nature R-130
- Sobrassada de porc negre Son Vivot amb Autònom 2014 de Vins Miquel Gelabert
- Paté de Campagne de Cal Rovira i Lasendal Selecció 2019 del Celler de Capçanes
- La parella perfecta: Formatge Mahón-Menorca DOP i Sa Forana Blanc 2020
- Carn i xulla d’Embotits Raima i Binifadet Negre 2018
- Croquetes de ceps i formatge de cabra de Cuinats Jotri i Prat d’Hores Blanc 2019