Vadegust
La parella perfecta: Fuet al Roquefort de Can Gaburra i Portell Blanc Semi Dolç
agraph -->

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions de menjar i beure fàcils, i amb les que hi guanya tothom. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui fuet al Roquefort de Can Gaburra i Portell Blanc Semi Dolç del celler Vinícola del Sarral.

Parlar de Can Gaburra és parlar d’embotit artesanal elaborat segons les receptes que han anat passant de generació en generació. Primer va ser una petita botiga de queviures a la petita població de La Pinya, a la Vall d’en Bas (Garrotxa), on ja avançats al seu temps, a més de comprar el seu embotit, s’hi podia fer el vermut.

Ferms defensors de la filosofia de no intermediaris, “de l’obrador a casa” com en diuen ells, van optar per vendre els seus productes directament als consumidors a través de la multitud de fires artesanes que es celebren arreu de Catalunya. Embotits de Can Gaburra és una de les parades clàssiques de qualsevol fira de casa nostra. I, adequant-se als nous temps, també han obert un canal de venda on-line.

Fuet al Roquefort de Can Gaburra | Cedida

Inquiets i innovadors, a part d’elaborar els embotits més clàssics, també fan proves amb nous ingredients i sabors per treure nous embotits o noves variants al mercat. La seva darrera novetat és el fuet al Roquefort.

Lluny del que es pot pensar a priori, és un embotit que per opinar d’ell cal tastar-lo. Té tota la intensitat gustativa del fuet clàssic molt ben embolcallada pels records més llaminers del formatge Roquefort. L’equilibri que han aconseguit és majúscul. La textura és en tot moment la d’un fuet, però a mesura que es va assaborint van apareixent records de formatge Roquefort que es fan molt evidents a la part final de la degustació. El resultat és realment com si s’haguessin menjat els dos productes alhora. Molt original i deliciós.

Per acompanyar el fuet al Roquefort hem de tenir en compte les aromes de formatge Roquefort de l’embotit. Això ens obre la porta a un maridatge molt original i que poques vegades es pot fer, com és amb un vi blanc semi dolç. Una excel·lent opció és el Portell Blanc Semi Dolç del celler Vinícola del Sarral (DO Conca de Barberà). Elaborat bàsicament amb macabeu (90%), amb una miqueta de parellada (10%), és un vi que s’obté de veremes tardanes. Com tots els vins de Vinícola del Sarral és un vi que val molt, molt més, del que costa.

Les seves aromes de fruita madura acompanyades de notes florals enamoren només d’acostar la copa al nas. En boca, un molt bon equilibri entre acidesa i sucre fa que sigui molt agradable de beure, sense resultar en cap moment ni pesat, ni embafador. Fresc, és capaç de netejar la boca, relacionant-se en tot moment amb respecte amb el fuet al Roquefort. És una combinació de les que no es pot deixar de menjar i beure.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa: 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa