Vadegust
La parella perfecta: Bull de la llengua i Cossetània Cabernet Sauvignon Reserva
agraph -->

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui bull de la llengua i Cossetània Cabernet Sauvignon Reserva.

En Jaume Fàbrega, un dels crítics gastronòmics més importants dels territoris de llengua catalana, el considera un dels embotits més espectaculars del món, sobretot quan és elaborat amb la llengua sencera, col·locada al bell mig, el que li dona sumptuositat.

Bull de llengua | ecoriera.es

El bull de llengua, bull de la llengua, bull de llengües, donegal de llengua, bolh de la llengua o regina és un embotit que pertany a la família dels embotits cuits molt apreciat perquè només se’n pot elaborar una peça per cada porc sacrificat.

Embotit de celebració, per gaudir plenament del bull de la llengua, com la gran majoria d’embotits cuits, cal tallar-lo en llesques relativament gruixudes, de 0,5 cm. En tastar-lo, de seguida apreciarem la seva doble textura: d’una banda, la textura més ferma de la llengua del porc escaldada i, d’altra banda, la de la carn picada, més esmicoladissa. És un embotit molt saborós amb un conjunt gustatiu conformat pel sabor de les carns del porc cuites, i pel punt de la sal i el pebre negre amb el que s’assaona. Aquest darrer li dona un punt lleugerament picant, que alegra la suavitat dels gustos de les carns.

Els embotits cuits, i en especial el bull de la llengua, són una mena d’embotits que per la seva composició, consistència i elaboració podem assimilar a un plat de carn. Combinen especialment amb els vins negres de certa complexitat, com és el cas del Cossetània Cabernet Sauvignon Reserva, un vi monovarietal de cabernet sauvignon, criat en bótes de roure francès i americà durant 12 mesos, i després afinat durant 12 mesos més en la seva ampolla abans de sortir al mercat.

En aquest vi hi destaquen, a més de les aromes de fruites negres molt madures, les notes especiades, de pebre negre, nou moscada i vainilla, que actuen de lligam amb els condiments del bull de la llengua, incorporant-se al seu conjunt gustatiu, neutralitzant el punt picant i enriquint-lo. Per altra banda, l’acidesa del vi juntament amb la seva corpulència netegen perfectament la boca al mateix temps que l’amplitud i la complexitat que li atorga la seva llarga criança, a part d’enaltir el sabor del bull de la llengua, deixa un final de boca llarg i persistent on retrobem les aromes de les fruites molt madures i unes delicades notes de record torrat.

Podeu rematar el conjunt acompanyant aquesta magnífica parella amb una bona llesca de pa de pagès, ben sucada amb uns tomacons de penjar, uns cristalls de sal i un bon raig d’oli d’oliva extra verge. Sobretot, que tots aquests productes siguin de prop de casa vostra.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa: 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa