Reportatges

Olla de carabassa | Ajuntament de Serra

L’olla de carabassa, un arròs melós de tardor

Comparteix
És un plat típic de la cuina tradicional catalana que s’està intentant recuperar i professionalitzar des de la població de Serra al País Valencià
Carn de cérvol | Pixabay

Qui es menja la carn de caça de Catalunya?

Comparteix
El Departament d’Acció Climàtica alerta que, mentre que les exportacions arriben als 2,5 milions d'euros, no tot el producte entra a la cadena alimentària i menys del 10% arriba als catalans i a les catalanes
Salsa almadroc de Cal Majuba | Cal Majuba

L’almadroc, una de les salses catalanes més antigues

Comparteix
És una salsa d’origen medieval que de base s’assembla força a l’allioli, i que serveix per acompanyar carn a l'ast o al forn, així com verdura
Trossos de conill cuinant-se per preparar el plat | Flickr Ángel Gallardo

El conill amb carxofes, un plat d’hivern i primavera

Comparteix
És conegut a les comarques de la Ribagorça, l’Alt Empordà, el Segrià, l’Urgell, la Segarra, el Montsià, l’Horta, el Vinalopó Mitjà i el Migjorn
Mones exposades a l'aparador d'una pastisseria de Barcelona | ACN

La mona, un dolç típic de Pasqua molt nostrat

Comparteix
És un dolç típic de Pasqua de Catalunya i el País Valencià, incloent la Franja de Ponent
L’Obrador de Lasal | Júlia Gamissans

L’Obrador de Lasal, menjars precuinats sostenibles a Mataró

Comparteix
Lasal del Varador inaugura un establiment de menjars per emportar a Cuinats Amèlia, i manté la seva essència amb els canelons a la carta
Arròs amb tonyina i verdures | Pixabay

L’arròs amb tonyina, un plat de la zona costera d’Alacant

Comparteix
Generalment surt a taula melós o lleugerament caldós, però també hi ha qui el fa sec
Macarrons de Ca l'Isidret | Projecte Lliures

El menjador de Ca l’Isidret, l’empremta solidària del Poblenou 

Comparteix
Aquest projecte de restaurant comunitari ofereix menús de qualitat a un preu apte per a totes les butxaques al barri del Poblenou
Sopa de cigrons | Pxhere

La sopa de cigrons, un plat antíquissim i molt popular

Comparteix
Era una menja corrent, però ara s’ha perdut el costum de fer-ne i només es conserva per alguns llocs
Ostrons del Delta | Ajuntament de l'Ampolla

Els ostrons del Delta, fins i molt gustosos

Comparteix
Els restauradors del Delta defensen el sabor únic dels ostrons fets a la badia del Fangar i dels Afalacs