Reportatges

Xató | Flickr @calafellvalo

El xató, prova de la unió de les festes i el menjar

És menja d’hivern, hi ha costum de fer-ne de santa Caterina fins la quaresma
Baldanes de ceba de la Carnisseria del Paulo | lacarnisseriadelpaulo.com

La baldana de ceba, el botifarró de les Terres de l’Ebre

És un embotit que va néixer gràcies a la cuina d’aprofitament i que omple els aparadors de les carnisseries de les comarques del sud de Catalunya
Una taula del restaurant La Carassa | Facebook La Carassa Fondues

Volta gastronòmica per Barcelona: Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L'oferta gastronòmica és molt prolífica, convivint tavernes i restaurants històrics amb locals de menjar ràpid i turístics
Diferents pots de conserves | Pixabay

Les conserves, el rebost de tot l’any

El tomàquet en conserva, particularment, va suposar una autèntica revolució en la cuina mediterrània
Caldereta de llagosta | Pixabay

La caldereta, el guisat més cèlebre de Menorca

És una sopa de pescadors que, per causa de la fama, als restaurants es troba molt adulterada
Tortell de Sant Antoni del Forn Can Cros | cancros.cat

El Tortell de Sant Antoni, un brioix amb fava i sorpresa

És el dolç típic que es menja durant la festivitat dels Tres Tombs en honor al món traginer i als animals, i que en el seu interior amaga una figura d’un picarol o d’un animaló
Ampolla d'Aromes de Rupit | Gastroteca

Les Aromes de Rupit, un digestiu de muntanya

Aquest destil·lat té l’origen a les maceracions artesanals que es feien a partir d’herbes aromàtiques silvestres, i la majoria de les herbes que conté tenen propietats digestives
Carxofes | Europa Press

Verdures d’hivern

Les carxofes, juntament amb les albergínies són, segurament, les reines de les verdures
Mostillo de mel | pallarsjussa.net

Mostillo de mel, el secret de les abelles

Es tracta d’unes postres d’aprofitament nascudes de la tradició pirinenca de tenir arnes per a la producció de mel als masos
Exterior del restaurant Tickets | Facebook Tickets

Restaurant Tickets, el llegat del Bulli a Barcelona

El local va revolucionar completament el concepte de les tapes i va obrir una nova etapa en la història de la restauració barcelonina