Reportatges

Alguns dels productes elaborats amb llet A2 a la Torre d'en Roca de Sallent | ACN

Dues granges catalanes promouen l’elaboració de làctics amb beta-caseïna A2

Comparteix
Es tracta d'una llet més fàcil de digerir
Diversos peixos en una peixateria | Europa Press

El peix al cove confon valor i preu

Comparteix
Proposo que aneu al mercat sense cap idea prèvia del plat que voleu cuinar, a veure què trobeu fresc i barat
Tomàquet i pimentó | Viquipèdia

Tomàquet i pimentó, un plat típic de l’Horta

Comparteix
El costum és de preparar-la a l’estiu, que és quan apareixen als horts aquestes verdures
Una dona comprant en un supermercat | ACN

La marca Q, quan la proximitat agafa valor

Comparteix
És una marca propietat de la Generalitat de Catalunya que s’atorga a productes agroalimentaris que tenen alt valor afegit
Calamars farcits | Calamarenys

Els calamars farcits, un plat de pagès amb cua de sirena

Comparteix
Són una recepta tradicional de la cuina catalana que beu del mateix llegat que la sípia amb mandonguilles i que combina a la perfecció el mar i la muntanya
Sopa de pastor | Pixabay

Les sopes de pastor, un plat molt espartà

Comparteix
Els pastors no s’han distingit mai per fer una vida de luxes innecessaris i per regla general comencen el dia amb unes sopes de pa que poden ser bullides o escaldades
Flaones | visitfigueres.cat

Flaones, unes crestes dolces boníssimes

Comparteix
Són unes pastes farcides de crema, arrelades a l’Empordà, vinculades amb la tradició àrab, i que ja es feien al territori durant l’època medieval
Un plat d'escudella | Flickr JauladeArdilla

Anàlisi nutricional de la cuina creativa: Darwin i la cuina tradicional

Comparteix
"La uniformització global de l’alimentació només pot fer que disminuir la salut, la qualitat de vida i destruir el medi ambient"
Pa de pagès integral de Cal Mosso | Facebook Cal Mosso Vilassar de Dalt

La Ruta fornera, la perdició pels panarres

Comparteix
El forn i el pa és un dels eixos vertebrals de la nostra gastronomia i la Ruta fornera de Gastroteca ens descobreix aquells establiments més emblemàtics i que beuen del llegat familiar de Catalunya
Costelletes de xai | Pep Pelfort

El moll de l’os del Castell de Quermançó: la ruïna alimentària

Comparteix
Diuen que la comtessa que l'habitava, després de provar el moll de l’os dels seus animals, no va poder menjar res més que això