Des de Vadegust, Vadevi i Balears Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.
Som-hi doncs! Avui paté de Campagne de Cal Rovira i Lasendal Selecció 2019 del Celler de Capçanes.
Els patés fets a base de carns són una de les preparacions culinàries més delicioses. Tradicionalment es fan a base de trinxar o tallar a trossos de diferents mides tota mena de carns cuites o confitades i emmotllar-los en un recipients en forma de trapezis isòsceles anomenats terrines. Un cop a dins de les terrines es cobreixen amb oli o altres greixos d’origen animal, com llar o greix d’ànec, per garantir-ne la conservació. Un cop ha pres la forma del motllo es talla en porcions de la mida que es desitja.
Cal Rovira és una casa de pagès situada a Sagàs, un municipi format per masos aïllats a la comarca del Berguedà, que la família ha sabut evolucionar d’acord amb el signe dels temps i han aconseguit fer una explotació dels recursos naturals -tan agrícoles com ramaders- de cercle tancat, de la terra a la taula. Entre els seus elaborats hi podem trobar el Paté de Campagne, un paté artesanal elaborat a base de combinar diferents parts dels porcs que crien ells mateixos. Un producte artesanal on es garanteixen en tot moment les característiques organolèptiques, fisicoquímiques i microbiològiques del producte.
Conservat en un envàs de llauna de 135 gr. aquest paté de campagne presenta un sabor càrnic, de porc, intens i una textura molt agradable, que tant es pot gaudir untant-lo en una bona llesca de pa de pagès, idealment torrat, com posant-ne un tros sencer a sobre de la mateixa.

Després de gaudir d’un bon mos de pa torrat acompanyat d’una porció de paté de campagne, ja sigui untat o posat a sobre, una copa de Lasendal Selecció del Celler de Capçanes ens acabarà d’arrodonir el moment. El Lasendal és un vi elaborat bàsicament amb garnatxa negra (85-90% depenent de l’anyada) acompanyada d’un petit percentatge de syrah (10-15%), al que se li dona una criança de 9 mesos en botes de roure americà i francès usades.
Les seves notes de fruites vermelles ben madures i acompanyades de notes d’espècies dolces i aromes delicadament torrades s’uneixen al conjunt aromàtic del paté, complementant-lo i enriquint-lo, formant ambdós productes una parella harmoniosa. La bona acidesa del vi neteja la boca del punt untuós del paté, al temps que el sabor càrnic intens del paté fa créixer el vi i n’equilibra el seu taní.
Més maridatges
Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa:
- Ostres del Delta de l’Ebre amb Coca i Fitó d’Or.
- Llonganissa de Vic amb Casa Mariol Syrah Reserva 2015
- Coca de Llavaneres i Escumós Brut 21 d’Albet i Noya
- Torró d’Agramunt i Llàgrimes de tardor Mistela Negra
- Coca de recapte i vi novell negre
- Foie gras sencer d’Ànec de l’Empordà i Aymar Reserva Única 2013
- Canelons de l’àvia de Cannelonia i vi Maria Ganxa 2019
- Salmó salvatge fumat i Aymar Rosé Extra Brut 2016
- Tòfona negra de la Conca de Barberà i Família Torres Grans Muralles 2015
- Xocolata negra 100% cacau i AA Dolç Mataró
- Llom de tonyina roja Balfegó i Finca La Serra del Vent de Tomàs Cusiné
- Bacallà fumat Royal i Posidònia 2019 de Celler Sumarroca
- Amanida de maduixes amb sal d’herbes de Veritas amb Jean Leon 3055 Rosé
- Cor de Cabra de la Formatgeria Casa Mateu i cava Castell d’Or Brut Orgànic
- Bull de la llengua i Cossetània Cabernet Sauvignon Reserva
- Lloms de sardina fumada i Clos Antònia de Naveran
- Bunyols de Quaresma de la pastisseria Natcha i Malvasia dolça de l’Hospital de Sitges
- Ous de salmó i Vilarnau Brut Reserva Rosé Delicat Ecològic
- Hummus i Casa Mariol Garnatxa Negra Jove Eco
- Ametllats i Solera 1931-Garnatxa d’Empordà del Celler d’Espolla
- Anxoves de l’Escala i escumós Júlia Bernet Brut Nature R-130
- Sobrassada de porc negre Son Vivot amb Autònom 2014 de Vins Miquel Gelabert