L’osonenc Lluc Crusellas mostrat el seu agraïment a totes les persones que l’han acompanyat després de ser nomenat com el millor xocolater del món, un premi que li han concedit aquest dilluns en el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters. De fe, ha estat un discurs íntegrament en català, en el qual se’l veia emocionat, després de rebre un premi d’aquestes característiques. “Infinites gràcies a tots els que sou aquí, a tothom als qui use heu sumat en aquest gran projecte”, deia el de Santa Eulàlia de Riurprimer visiblement emocionat.
Un any de preparació
El xocolater ha guanyat aquest honorífic premi després de tres dies de provés dificilíssimes a París i per això ha dit que “sabeu com ho he viscut”. De fet, ha seguit assegurant que “ha estat un any increïble i m’he sentit ajudat per tothom. Ho hem fet entre tots”, exclamava. Crusellas s’ha imposat als candidats de 17 països més després d’haver estat un any preparant-se per aquest concurs, que és un dels més complicats en la gastronomia.
Recorda els de casa
El català de 25 anys i cap de pastisseria d’El Carme a Vic ha assegurat també en el seu discurs que “ho hem guanyat i ho hem gaudit tots. Ha estat genial”, deia Crusellas, qui també s’ha volgut adreçar des de casa recordant la seva estimada Santa Eulàlia. De fet, també ha volgut fer menció a tota aquella gent que estava veient en directe l’esdeveniment a la Casa de la Cultura a Osona.
Els concursants del World Chocolate Masters van haver de superar dues proves cada dia amb l’elaboració d’una escultura gran, petita, postres, bombó, snack i petit four. Els deus millors van arribar a l’última ronda i finalment ha estat el català qui s’ha alçat guanyador. Entre les seves obres destaca un elefant de tres metres d’alt que està fet amb 200 quilos de xocolata, una peça que va presentar a la categoria d’escultura gran. Segons Crusellas, les seves obres s’inspiren en la natura i la conscienciació del canvi climàtic i, de fet, moltes tenen motius naturals i fauna.