Vadegust
Un formatge català fet per persones amb discapacitat, millor del món
agraph -->

Formatges Muntanyola està de celebració. Aquesta formatgeria, situada a Sant Salvador de Guardiola (Bages), treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual i s’ha endut dos premis molt importants. En primer lloc, el formatge Garrotxa ha guanyat la medalla d’or del premi internacional World Cheese Awards 2022 com el millor formatge en la seva categoria, semicurat de cabra.

Es tracta d’un formatge elaborat de forma artesanal amb llet de cabra. De maduració llarga i lenta, amb aro­ma a llet fresca, una textura cremosa i amb un sabor suau i agradable. També va ser premiat amb el premi World Cheese Award de bronze 2018-19.

El jurat del concurs internacional també ha premiat un altre formatge d’aquesta formatgeria catalana. Es tracta del Lúpulus, un formatge ecològic curat de llet de vaca, que ha guanyat la medalla de bronze en la seva categoria. Aquest formatge va ser el primer madurat amb cervesa de tota la península. La fórmula és originària de Bèlgica.

En aquest cas, els llevats de la cervesa estimulen el desenvolupament dels ferments i li donen personalitat. En boca, la part exterior té matisos de cereal i el seu interior sorprèn amb una textura fina i cremosa però amb els gustos dels formatges de llarga curació. Provar-lo en calent, semi fos damunt d’una torrada o sobre un plat de verdures és exquisit. Elegant i saborós, per a paladars disposats a l’atrevida dualitat d’un gran formatge i una bona cervesa.

En total, 250 tastadors professionals han conformat el jurat d’aquest premi internacional que s’ha celebrat a Gal·les, al Regne Unit, on hi han competit més de 4.000 formatges de 42 països del món.

Formatge Garrotxa | Formatges Muntanyola

Un projecte amb valor social

Formatges Muntanyola és un projecte de la fundació AMPANS. Genera feina per a persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat, que gràcies a una ocupació de valor fan realitat els seus projectes de vida.

La inclusió i la diversitat són els ingredients més preuats que aporten la qualitat, la diferència i la singularitat als seus productes. En el procés d’elaboració dels formatges Muntanyola, des de la cura que dediquen al ramat i fins que arriben a la taula dels comensals, hi intervenen persones que transmeten la seva passió i la seva il·lusió.

Més notícies
Formatge Blau de Cabra de Muntanyola | Martí Vicente
Formatge Blau de Cabra de Muntanyola, festival a taula
Comparteix
Està en el podi dels millors formatges blaus de Catalunya
Formatge Blau de Búfala de Muntanyola amb una copa de vi dolç | Martí Vicente
Blau de Búfala de Muntanyola, el formatge blau per a tots els públics
Comparteix
L’equilibri gustatiu d’aquest formatge el converteix en un formatge molt elegant
Dos formatges de Muntanyola | ACN
Formatges Muntanyola preveu un creixement anual d’un 20%
Comparteix
La marca dona feina a una dotzena de persones amb discapacitat i risc d'exclusió social

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa