Tot i que en els darrers dies s’han vist imatges dels supermercats del país on falten cereals o oli de gira-sol, i que diversos supermercats han decidit limitar la compra d’unitats d’aquest tipus d’oli, com a conseqüència de la guerra a Ucraïna, el president de Mercadona, Juan Roig, ha assegurat aquest dimarts que el conflicte armat no està provocant una manca de productes als supermercats de l’Estat: “No hi ha problemes de desproveïment”. Ho ha dit durant la roda de premsa de presentació de resultats de la cadena de distribució alimentària més gran de l’Estat.

En aquest sentit, el directiu d’una de les cadenes de supermercats més famoses de l’Estat ha afirmat que les limitacions de productes com l’oli de gira-sol responen al comportament de compra massiva però no a la falta d’unitats. “És només acaparament, perquè tenim mercaderia més que suficient”, ha afirmat Roig. que ha aprofitat per fer una crida a la calma als consumidors i ha demanat evitar l’alarmisme.

Pla general d’un supermercat de Mercadona amb clientes comprant i cartells sobre sostenibilitat el desembre del 2021. (Horitzontal)

“Estem preparats per subministrar”

A més, ha posat d’exemple el comportament dels consumidors durant el primer confinament amb les vendes de paper higiènic, que es van multiplicar per dos en un mes, però que en còmput anual van ser les habituals.”La cadena, els nostres competidors i els proveïdors estan preparats per subministrar“, ha dit, confiat, alhora que ha recordat que a l’Estat es produeix tres vegades més d’oli d’oliva del que es consumeix.

Davant d’un conflicte com el provocat per la invasió russa d’Ucraïna, Roig ha assegurat que Mercadona “s’adaptarà a la situació perquè els ingressos siguin superiors a les despeses“, encara que calgui “prendre decisions necessàries, però també molestes i impopulars”.

Més notícies
Un supermercat de Mercadona | Mercadona

Els supermercats racionen la venda d’oli de gira-sol 

Comparteix
L'objectiu és evitar problemes d'abastiment per la guerra a Ucraïna
:  - Mobile
Cartell col·locat en un supermercat de la cadena El Jamón | FACUA

Facua denuncia cinc supermercats per limitar la compra d’oli de gira-sol

Comparteix
Es tracta de DIA, Mercadona, MAS, El Jamón i Hiperdino
:  - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 15, 2022 | 16:07
    Ricard març 15, 2022 | 16:07
    En Roig només pot dir el que diu. El pitjor malson d'un supermercat és la imprevisibilitat de l'abast de la demanda, i més quan els marges comercials són ajustadíssims.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa