Vadegust
Facua denuncia cinc supermercats per limitar la compra d’oli de gira-sol

FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat a cinc cadenes de supermercats i hipermercats per limitar als consumidors el nombre d’unitats d’oli de gira-sol que poden adquirir en cada compra. Els establiments són DIA, Mercadona, MÁS, El Jamón i Hiperdino, que han estat denunciats davant les autoritats competents en matèria de comerç de diferents comunitats autònomes, entre elles les de les seus socials centrals de les cadenes.

Així, les denúncies contra El JAMON i MAS han estat presentades davant la Direcció General de Comerç d’Andalusia -en operar exclusivament en aquesta comunitat-, mentre que la referent a la canària Hiperdino l’ha rebut la Direcció General de Comerç i Consum de les Illes Canàries.

Per part seva, DIA i Mercadona han estat denunciades davant la Direcció General de Comerç i Consum de la Comunitat de Madrid, davant la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya i també davant l’autoritat de comerç andalusa. Mercadona, a més, ha estat denunciada igualment davant el Servei Territorial de Comerç i Consum del País Valencià, en tenir allà la seva seu social.

Cartell col·locat en un supermercat de la cadena Mercadona | FACUA

L’associació assegura que ha pogut comprovar que les cinc empreses han col·locat missatges on avisen als seus clients d’aquesta limitació. “La venda d’oli de gira-sol es limita a 3 unitats d’un litre o una garrafa de 5 litres per client i dia“, adverteixen cartells col·locats a DIA. “Màxim 5 L per client”, diuen els de Mercadona. “Limitem la venda d’oli de gira-sol i llavors. Màxim 5 litres per client i dia”, indiquen a MAS, la cadena andalusa del grup IFA.

Per part seva, la també andalusa El Jamón assenyala que “la compra d’aquest producte està limitada a 5 unitats d’1 litre per client i dia”, mentre que en la canària Hiperdino pot llegir-se que “es limita la compra per client i dia a un màxim d’1 u. x 5 l o 2 u. x la resta de formats”.

Cartell limitant el nombre de litres d'oli de gira-sol que es pot adquirir | FACUA
Cartell limitant el nombre de litres d’oli de gira-sol que es pot adquirir a MAS | FACUA

Augment desproporcionat dels preus

L’associació ha detectat, a més, que en els últims dies s’està veient un augment desproporcionat dels preus d’aquest producte en diferents cadenes. FACUA ha registrat imports de fins a 2,98 euros el litre en l’establiment que embeni el producte a major preu.

Més notícies
Un supermercat de Mercadona | Mercadona

Els supermercats racionen la venda d’oli de gira-sol 

Comparteix
L'objectiu és evitar problemes d'abastiment per la guerra a Ucraïna
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa