Restaurants per assaborir una bona escudella de Nadal a Barcelona

El plat més tradicional del dia Nadal és, sense cap mena de dubte, l’escudella amb carn d’olla. Gairebé tots podríem estar d’acord en que la millor manera d’assaborir-la és preparar-la a casa. Amb bons ingredients, paciència i seguint la recepta dels ancestres, de ben segur que se servirà a taula una bona versió d’aquest plat. Si no tenim cap recepta, sempre es pot recórrer a la del Corpus de la Cuina Catalana, que es pot sofisticar coent en el brou uns galets de mida gran farcits de pilota, en comptes de fer una pilota gran.

Escudella del restaurant 7 Portes | Facebook 7 Portes
Escudella del restaurant 7 Portes | Facebook 7 Portes

Si no es tenen ganes de cuinar, però agrada celebrar l’àpat de Nadal a casa, hi ha una bona colla de restaurants barcelonins que, dins del seu servei de plats per emportar -el que ara es coneix com a “take away”-, ofereixen l’escudella de Nadal amb carn d’olla com a opció. Si es vol celebrar el dinar de Nadal amb el glamour que suposa menjar l’escudella i carn d’olla del restaurant en actiu que més anys fa que té una estrella Michelin i un dels millors de Barcelona, el Via Veneto, es pot encarregar que preparin aquest plat. Cada ració d’escudella amb galets costa 15 euros, i cada ració de carn d’olla, 38 euros. També ofereix aquest servei el restaurant Alkimia del xef Jordi Vilà, guardonat amb una estrella Michelin des del 2005. En aquest cas, una ració d’escudella, carn d’olla, cigrons i galets costa 19 euros. Una altra opció és la que el xef Victor García ofereix en el seu local de tapes i platillos, Plata Bistró. Per aquestes festes ha preparat quatre plats per emportar, entre els quals hi ha l’escudella i carn d’olla, a un preu de 22 euros la ració. Al restaurant Hofmann, la seva proposta de delivery també inclou l’escudella tradicional de Nadal, en aquest cas 1 litre de brou té un cost de 15 euros, la carn d’olla està cuinada en forma de terrina a un preu de 6 euros la ració de 80 grams, i els galets farcits de pilota a 6 euros cada 3 unitats.

Escudella del restaurant Hofmann | Facebook restaurant Hofmann
Escudella del restaurant Hofmann | Facebook restaurant Hofmann

Si a més de no tenir ganes de cuinar, no es vol tenir feina a casa, aleshores l’opció és anar a menjar l’escudella de Nadal al restaurant. Una opció que, si bé a priori pot semblar senzilla, en realitat no ho és tant, donat que hi ha molts establiments que tanquen el dia de Nadal. Entre els que tenen obert i ofereixen l’escudella i carn d’olla en el seu menú de Nadal hi trobem el restaurant de l’Hotel Palace, un dels més emblemàtics de Barcelona, i on el seu xef Daniel Padró ha creat un menú nadalenc on, a més de l’escudella i carn d’olla, es podrà gaudir, entre d’altres plats, d’un llobarro rostit amb trinxat de carxofes del Prat i calamars amb salsa de la seva tinta, i una pintada farcida de foie gras i orellanes amb salsa Périgourdine. El preu del menú és de 125 euros per comensal amb els vins inclosos. Un restaurant clàssic i icònic de Barcelona, el 7 Portes, també ofereix el dia de Nadal un menú on menjar la seva versió de l’escudella amb carn d’olla. És el menú que anomenen Clàssic, amb un preu per comensal de 57 euros amb els vins inclosos. En aquest menú, l’escudella i carn d’olla és una opció a triar juntament amb la pularda a la catalana i la seva mítica paella Parellada. L’acompanyen, entre d’altres plats, uns llagostins cuits, un caneló trufat de Nadal i les històriques postres del Sr. Paco, creades el 1960.

Al restaurant Xerta, amb una estrella Michelin, ofereixen el dia de Nadal un menú on fan la seva particular versió de l’escudella. La proposta consisteix en uns aperitius, quatre plats, unes prepostres i unes postres, i té un cost per comensal de 95 euros, sense els vins. Una altra opció per dinar escudella i carn d’olla el dia de Nadal és la que ofereix el xef Alain Guiard en el restaurant A Restaurant, situat dins de l’hotel Neri. Dins de la carta, l’establiment ha afegit per aquestes festes alguns suggeriments entre els que es troba l’escudella amb pilotetes trufades, galets de nadal amb verduretes i cigrons per un preu de 16 euros la ració. En els seus menús especials de Nadal no inclouen el plat de l’escudella. Al centre de Barcelona, el restaurant Centfocs també obre les seves portes el dia de Nadal amb un menú especial on hi ha com opció l’escudella de Nadal amb galets i pilota, a un preu de 65 euros amb els vins inclosos.

Comentaris

    Dani_Andreuenc Desembre 24, 2021 | 23:21
    Moltes estrelles Michelin i molts restaurants amb Xef. Sincerament, esperaba una llista de bars i petits restaurants de barri on menjar cassolà, i trobar una bona escudella. Llocs senzills, de tota la vida, on menjar, repeteixo, una bona escudella i carn d' olla a preus econòmics, dins d' un bon menú. Pero res. Al final m' he hagut de conformar amb un anunci...

Nou comentari