Vadegust
Espai Nacarii a Barcelona, caviar català a peu de carrer

Sovint busquem plans per trencar la rutina i tastar nous productes que ens permetin sumar experiències al paladar. Aquest objectiu el satisfà l’espai Nacarii, situat al carrer Bori i Fontestà nº 4 de Barcelona. Des d’aquest establiment ens podem apropar, sense elitismes, al caviar. 

Per trencar amb els estereotips luxosos que hi ha al voltant d’aquest producte, la responsable del local, Laia Cisquella, ofereix un maridatge de caviar amb cava a un preu molt assequible. “M’agrada que la gent descobreixi que fem un caviar excel·lent a la Val d’Aran i el maridatge em permet apropar aquest producte exclusiu d’una manera desenfada, divertida i vivencial”, diu Cisquella a Vadegust. De fet, aquesta és una de les funcions de l’establiment: difondre la cultura del caviar.

Laia Cisquella, responsable de l’Espai Nacarii | Júlia Gamissans

A fora del local trobem una pissarra que ens convida a entrar-hi amb una suggerent oferta: “Llauna de deu grams i dues copes de cava o dos gotets de vodka”. A l’interior descobreixes un espai on predominen els blancs, els negres i les formes circulars, que recorden als apreciats ous negres. Uns ous que quan s’enfonsen en el paladar contenen una explosió autèntica de sabors i que, per això, Cisquella recomana prendre’ls sols i amb una cullereta de nacre per no contaminar el sabor. 

“Fem una copa de cava amb caviar?”. Aquesta és la proposta que ofereix l’espai Nacarii, que per menys de trenta euros treu el caviar a peu de carrer i trenca amb l’estigma que desprèn el producte de milionaris. A més, a l’experiència se li afegeix el confort del local, que recorda a una barreja entre un establiment de productes premium, un espai gastronòmic i un cafè fotogràfic. A les parets s’hi veu retratat tot el procés de producció del caviar: des dels embassaments on es troben els esturions fins al paisatge que envolta aquests peixos. 

Cada detall de l’espai està dissenyat amb la mateixa cura amb la qual s’emmagatzemen les perles negres dins les llaunes. Per a Cisquella és important tenir més productes selectes a la botiga per oferir-los a la gent que ve a fer les degustacions. “Tenim llaunes de caviar de totes les mides, anxoves del cantàbric i un dels nostres secrets, que és l’esturió fumat. Ens el fumen uns productors finlandesos que treballen aquí a Catalunya i tothom que el tasta repeteix”, assegura Cisquella. 

Una de les sales de l’Espai Nacarii | Júlia Gamissans

A banda de l’espai que es pot observar des de fora, la segona planta de l’establiment amaga una àmplia sala amb dues zones diferenciades per una porta corredissa. La sala de dalt està pensada per fer reunions, teambuildings, celebracions gastronòmiques i degustacions de grans grups. “Hem començat a celebrar esdeveniments i tothom ha sortit molt satisfet perquè la sala té llum, un espai de sofàs més informal i una gran taula per fer reunions. A més hi ha una zona pel projector i tot va acompanyat del nostre delicat caviar”, diu la responsable del local. 

L’Espai Nacarii ja fa uns quatre anys que serveix en culleretes de nacre aquests ous deliciosos de la Val d’Aran. De fet, Nacarii va néixer com una petita productora de caviar d’alta muntanya, situada al Pirineu, i que fa vint anys que elabora aquest producte gràcies als esturions, que creixen de manera natural i sostenible a les cristal·lines aigües del riu Garona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa