L’Ajuntament de Tremp, amb l’objectiu de donar a conèixer el corder i tots els seus derivats, ha programat pels dies 7 i 8 de maig la fira Pallars Terra de Corder. El Pallars Jussà és la comarca de Catalunya amb més caps de bestiar d’ovella i compta amb la raça autòctona xisqueta. L’eix central de la jornada serà un mercat firal on prendrà un especial protagonisme la girella i el formatge d’ovella. La girella és un embotit, a base de carn de corder, característic dels Pallars, l’Alta Ribagorça i alguna zona d’Aragó. Al Pallars s’elaboren al voltant de 24.000 kg de girella l’any. Per donar-la a conèixer s’ha programat un esmorzar de girella amb cap i pota.

Girella amb cap i pota i formatge d’ovella

L’esmorzar amb girella i cap i pota l’elaborarà el xef Sergi de Meià acompanyat de diversos restauradors de Tremp i el Pallars. Es preveu servir fins a 500 racions d’aquest plat el dissabte dia 7 de maig. Jaume Badia, xarcuter de Tremp, ha dit que “la girella és l’embotit més emblemàtic del Pallars” i ha afegit que amb aquesta fira se’l vol donar a conèixer.

El mercat firal incorporarà la Primera Mostra de formatges d’ovella dels Pirineus, amb una representació d’elaboradors de diferents indrets de Catalunya i el País Basc. Durant la fira l’autor pallarès expert en formatges, Enric Canut oferirà un tast dels formatges presents a la Mostra.

Girelles | Xarcuteria Casa Badia
Girelles | Xarcuteria Casa Badia

Al teu Gust

Des de l’any 2015, l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars desenvolupa un projecte de preservació, revalorització i dinamització de la ramaderia d’oví i d’altres vinculats a corder (la carnisseria i la restauració).

Maria Pilar Cases, alcaldessa de Tremp, ha dit que “el corder és un dels productes estrella de la comarca i se li havia de donar visibilitat”. Així, aquesta fira vol ser un espai per a tots els públics on fer difusió d’aquesta cultura ramadera i que serveixi també per reivindicar el consum de la carn de corder, un producte de proximitat i amb alt valor nutricional i gastronòmic.

Més notícies
Girelles | Xarcuteria Casa Badia

La girella, un embotit fet amb xai

Comparteix
Aquest producte típic de la gastronomia pallaresa i ribagorçana és antiquíssim i únic
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa