Vadegust
“Volem ratafia, ratafia volem”: torna la Festa de la Ratafia a Santa Coloma de Farners

El segon cap de setmana de novembre Santa Coloma de Farners s’engalanarà per festejar l’estrena de les noves ratafies de l’any. Se celebrarà ratafia i tardor, omplint de nou les places principals i els carrers del centre del municipi amb parades de productes artesans, de proximitat i relacionats amb la ratafia. Un punt de trobada popular per complaure tant a famílies, com de referència pels experts del món de les herbes i licors.

La Festa de la Ratafia és un equilibri d’innovació i tradició amb gust de futur, de renovació. Aquest és el secret de l’èxit d’una festa de referència que enguany proposa una programació d’activitats ben variada. En motiu de la 40a edició s’ha elaborat l’exposició i la capsa col·leccionable “Volem Ratafia” que explica la relació de Santa Coloma amb la ratafia, i que es podrà veure durant el mes de novembre a la Casa de la Paraula.

La capsa per col·leccionar 40 postals diferents sobre la ratafia i Santa Coloma de Farners es podrà adquirir en 40 establiments diferents de la ciutat. També vinculat amb l’exposició i la caixa col·leccionable, s’ha elaborat la “Ratafia Volem” especial per commemorar les 40 edicions de la Festa. El mestre ratafiaire Xavier Codina, present a totes les edicions del concurs, ha creat una ratafia inspirada amb les que participen al concurs i la Cooperativa la Sobirana n’ha editat una edició limitada i numerada de 500 unitats.

Quim Torra, Confrare d’Honor de la Ratafia 2021

Durant la Gala de la Ratafia que tindrà lloc el divendres 12 de novembre al vespre al Pavelló de la Nòria, la Confraria de la Ratafia nomenarà Confrare d’Honor al colomenc Quim Torra i Pla, 131è President de la Generalitat de Catalunya. Durant l’acte, la Confraria li posarà la capa que el distingeix com a garant de la tradició ratafiaire, i s’unirà a altres personatges il·lustres que també han rebut el nomenament com són Xavier Codina (Russet), Carme Ruscalleda, Josep Roca (El Celler de Can Roca) o Carles Puigdemont, entre d’altres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: tanaclara a octubre 13, 2021 | 09:55
    tanaclara octubre 13, 2021 | 09:55
    No ens la perdrem. VISCA LA RATAFIA!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa