Vadegust
Tens sempre ganes de menjar sushi? Això és el que realment significa

Ets un amant del sushi i en menjaries sempre? Tot té un sentit. Segons publica ‘Ok Diario’, la motivació per menjar sushi no es troba únicament en el seu particular sabor, sinó també en el nostre cap: els peixos tenen músculs molt menys forts que els ocells o altres tipus d’animals dels qual estem acostumats a menjar la seva carn, per la qual cosa és la seva textura delicada i lleugera la que ens recorda al menjar de la nostra infància -com les papilles o el puré de patates que ens feia la nostra mare o pare-.

Un plat amb diferents tipus de peix cru | Pixabay
Un plat amb diferents tipus de peix cru | Pixabay

Moltes persones també són sensibles, probablement sense saber-ho, a aquest efecte dels Omega3, que són útils contra la depressió i porten bon humor. Darrere de la teva mania pel sushi, per tant, podria haver-hi altres raons a més de la simple passió pel peix cru : la mala notícia, però, és que no és un aliment tan dietètic com sembla.

Que el sushi sigui un aliment lleuger és un fals mite: en realitat conté molts sucres i poques proteïnes, sembla que emplena, però, en realitat, com tots els aliments amb alt índex glucèmic, fa que l’estímul de la fam es reverteixi al poc temps. També és molt calòric: un petit rotllo fet amb cranc, maionesa i alvocat aporta 35-40 quilocalories, mentre que un nigiri sushi arriba a les 65-70.

Un plat de sushi | Pixabay

El risc de menjar sushi

A més, sempre has de tenir en compte que estàs consumint aliments crus: per a alliberar-los de la contaminació per paràsits, han d’estar durant almenys 24 hores a una temperatura que no superi els 20 graus. Per això és important consumir sushi només en llocs que et donin garantia i confiança. L’anisakis, un d’aquests paràsits, pot provocar problemes intestinals que poden ser greus: nàusees, dolor abdominal, febre, vòmits i, en els casos més greus, hemorràgia interna, peritonitis, obstruccions intestinals. La síndrome no sempre és tractable amb medicaments: a vegades és necessari extirpar les larves quirúrgicament.

Més notícies
Un plat amb diferents tipus de peix cru | Pixabay
Prevenir l’anisakis: quan és necessari congelar el peix?
Comparteix
Aclarim els teus dubtes sobre aquest paràsit que pot provocar gastroenteritis i reaccions al·lèrgiques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa