A França s’ha liat molt grossa. El motiu? L’anunci de la cadena de supermercats Leclerc de vendre una baguet a 29 cèntims. Michel-Édouard Leclerc va presentar el dimarts 11 de gener la campanya, i segons publica el 3/24, la va defensar com una manera de contribuir al poder de compra dels francesos en un context inflacionista. Alhora, va assegurar que mantindrà el preu de la baguet durant mig any perquè “és un indicador molt fort, que es recorda com el preu del combustible”.

Però aquest anunci no ha caigut gens bé a molts francesos. Els forners, amb el suport dels pagesos i de molts ciutadans, han sortit a defensar la qualitat de la seva reconeguda barra de pa. Tot i que Leclerc parla de “polèmica ridícula”,el principal sindicat agrari FNSEA, forners, moliners i organitzacions del sector dels cereals han qualificat la campanya de “demagògica i destructiva de valors per un sector d’excel·lència”.

Alhora, deixen clar que la baguet ha pujat fins als 90 cèntims de mitjana per l’augment dels costos de la farina, l’electricitat i la mà d’obra i es pregunten qui pot viure amb dignitat amb aquests preus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a gener 18, 2022 | 10:48
    JordiP gener 18, 2022 | 10:48
    Ja veieu. El que a Barcelona et costa a 1,10 o 1,20 euros resulta 0,90 a França. I la qualitat és incomparable. Quan estic a la Costa Brava, a l'estiu, m'escapo de tant en tant a Perpinyà i visito Auchan: compro algun formatge, algun paté, alguna carn ... i tres baguettes. No cal dir que l'endemà acaben de desaparèixer, formant part del desdejuny. Encara estan cruixents per fora i tendres per dintre. No hi ha comparació possible. I no es pot oblidar que les hi ha de millors, a Perpinyà. Hi una boulangerie al carrer dels àngels (rue des anges) on encara són millors. De pas, comprovo l'irritant i potser irreversible ensorrament del català a la Catalunya Nord, dissolt en el gran tsunami de la llengua francesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa