Vadegust
Què mengen els soldats d’Ucraïna per lluitar contra els russos?

La guerra continua a Ucraïna. En aquestes condicions, els soldats han de tenir una dieta energètica -ja que estan sotmesos a condicions mentals i físiques molt dures-, però també és important que sigui tan equilibrada com es pugui. Segons publica ‘El Periódico’, els combatents acostumen a portar carmanyoles amb aliments hipercalòrics i, a més, sans i nutritius, unes racions que fan possible que un soldat tingui el seu propi menjar per a 24 hores, proporcionant-li entre 3.500 i 4.000 kcal (el normal per a un adult és una dieta de 2.000 a 2.400 kcal) amb menys de tres quilos de pes en la motxilla.

De fet, el menjar dels soldats ucraïnesos no és gaire diferent del dels russos, ja que els aliments no entenen de fronteres, política o ideologies, com passat, per exemple, amb el menjar turc i grec, que té moltíssims punts en comú tot i que els seus plats es diguin d’una altra manera.

Les racions dels soldats d’Ucraïna inclouen sucre, xocolata negra i conserves de carn a les quals afegeixen també ‘borsch’, la sopa de remolatxa típica d’Ucraïna la paternitat de la qual es disputa també Rússia. També en tots dos bàndols mengen ‘tushonka’, que és una conserva de porc bastant popular, així com patés de fetge de porc i vedella.

Xocolata negra | Pixabay
Xocolata negra | Pixabay

De fet, un dels aliments que més es demana que la gent doni és precisament la xocolata negra, ja que aporta gran quantitat d’energia, necessària per als soldats i el poble ucraïnès que està lluitant contra els atacs russos. A més, la xocolata calenta ajuda a mantenir la temperatura corporal en les baixes temperatures que hi ha en la zona, on es continuen produïnt fortes nevades i s’arriben a assolir els 8 graus sota zero, tot i trobar-nos ja al mes de març. La xocolata calenta també serveix per a tranquil·litzar a soldats i ciutadans que estan desolats davant la situació en la que es veuen immersos des de ja fa més d’una setmana.

A més, carbohidrats a partir de pa sec en forma de ‘crackers’ salats, cafè soluble i te. Per a aquestes begudes, sucre blanc i mel. També mengen guisats de carn amb patates, pèsols i mongetes, i cereals com la civada, el blat o l’ordi.

El menjar dels soldats russos

Les racions dels combatents russos són una mica més potents: es denominen ‘racions de muntanya’ i són lots de fins a 5.000 calories introduïdes per l’URSS després de la invasió a l’Afganistan l’any 1979. La ració ve en una caixa que pesa 700 grams i pot alimentar a tres persones durant 24 hores o a una persona durant dos o tres dies, al contrari del que succeeix amb les racions ucraïneses, que se separen en tres paquets independents per a l’esmorzar, el dinar i el sopar.

El paquet inclou tot allò que és necessari per a alimentar-se, des d’un fogó plegable (‘taganok’), i també quatre pastilles de combustible sòlid que permeten prendre calents les llaunes de menjar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa