Vadegust
La quantitat exacta de cafè que s’hauria de beure al dia

En els útims anys molt s’ha parlat sobre els beneficis de beure cafè: s’ha dit que millora la salut cardiovascular i també que disminueix les possibilitats de patir una mort prematura. Això ha provocat que molts experts se centrin en estudiar exactament quins són els beneficis de beure cafè i quina quantitat és la que cal consumir regularment per poder gaudir d’aquests efectes positius en la nostra salut.

Una dona bevent una tassa de cafè amb llet | Pixabay

Una de les que ho ha fet ha estat la psiquiatra Uma Maidoo, formada en la prestigiosa universitat d’Harvard i autora de ‘This is your brain on food’, qui, segons publica ‘La Vanguardia’, ha assegurat que les tasses que caldria beure al dia per a obtenir el màxim benefici per a la salut i, concretament, per al cervell, són tres. Així ho ha declarat en un article per a Cnbc.com, en el qual ha detallat com ella mateix recorre al cafè en la seva rutina diària per a millorar la seva funció cerebral.

Maidoo se serveix d’un estudi en el qual els investigadors van analitzar tant el consum d’aquesta beguda com la salut cognitiva de 676 homes adults durant deu anys. Els autors de la investigació van trobar que els bevedors de cafè tenien menys de la meitat de la deterioració cognitiva que els que no el prenien. També van observar que els que bevien tres tasses al dia tenien el declivi més baix de tots els participants.

Una tassa de cafè | Pixabay

Una altra investigació, en aquest cas signada per la universitat en la qual es va formar l’experta, va examinar el risc de mort de 208.501 homes i dones durant més de 10 anys, i va concloure que els participants que bevien cafè tenien menys probabilitats de morir que els que no ho feien. A més, van constatar que l’esperança de vida era superior en aquells que bevien entre 3,1 i 5 tasses al dia.

Les persones que no haurien de prendre mai cafè

Tot i així, també hi ha altres estudis que indiquen quines són les persones que no haurien de prendre mai cafe: un estudi realitzat per investigadors espanyols del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN) i de la Universitat Rovira i Virgili i l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, revelava fa poques setmanes que el consum de cafè i te augmenta la deterioració de la funció renal en les persones grans amb obesitat i problemes cardiovasculars

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa