Vadegust
Les persones que no han de prendre ni cafè ni te, segons un nou estudi

Un estudi realitzat per investigadors espanyols del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN) i de la Universitat Rovira i Virgili i l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, revela que el consum de cafè i te augmenta la deterioració de la funció renal en les persones grans amb obesitat i problemes cardiovasculars, segons publica ‘La Vanguardia’.

L’estudi ha analitzat l’associació entre el consum de cafè, te i cafeïna i els canvis a un any vista en el filtrat glomerular (un marcador de la funció dels ronyons), en un gran nombre de pacients espanyols d’entre 55 i 75 anys amb sobrepès, obesitat i síndrome metabòlica. En total, s’ha analitzat a més de 5.800 pacients, als quals se’ls va avaluar el consum de cafè, te i cafeïna amb qüestionaris de freqüència d’aliment i el filtrat glomerular (FGe) basat en creatinina.

Una tassa de cafè | Pixabay
Una tassa de cafè | Pixabay

La investigació ha determinat que les persones que prenen més de dues tasses de cafè amb cafeïna i almenys una tassa de te al dia tenien una deterioració major de la taxa de filtració glomerular que les persones que consumeixen més esporàdicament cafè, és a dir, menys d’una tassa al dia o que no són bevedors de te. Així mateix, el consum de més de dues tasses de cafè amb cafeïna al dia es va associar amb un 19 per cent més de risc de patir una deterioració ràpida de la funció renal.

En canvi, això no es produeix en el cas de prendre cafè descafeïnat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa