Vadegust
Per què El Celler de Can Roca no surt a la llista dels 50 millors restaurants del món?
agraph -->

Aquest dimarts es va donar a conèixer la llista ‘The World’s 50 Best Restaurants’, en una gala celebrada a Anvers (Bèlgica). El restaurant Noma (a Copenhaguen, Dinamarca), del xef René Redzepi, es va coronar com a millor restaurant del món 2021, i van completar el podi Geranium, també a Copenhaguen, i l’Asador Etxebarri, a Axpe (Biscaia). A la llista hi apareix un restaurant català: el barceloní Disfrutar, dels excaps de cuina d’elBulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, que es posiciona com a cinquè millor restaurant del món.

En canvi, no hi apareix El Celler de Can Roca -situat a Girona-, dels germans Roca, el que ha suposat que molta gent s’estigui preguntant quin és el motiu, si és un restaurant que actualment té tres Estrelles Michelin i sempre ha estat en els rànquings de millors restaurants del món. Segons ha publicat Rac1, el motiu és que el restaurant gironí ha passat a formar part d’una categoria nova, The Best of the Bests (‘el millor dels millors’) on s’agrupen els establiments que ja han arribat alguna vegada al número 1.

El cartell del restaurant El Celler de Can Roca | ACN

Recorda Rac1 que la llista dels 50 millors restaurants del món no es publicava des del 2019 per culpa de la pandèmia de la Covid-19. I que precisament, fa dos anys el sistema de votacions va canviar i es va crear ‘The Best of the Bests’, una nova llista amb els restaurants que han encapçalat la llista dels 50 millors des que es va començar a fer el rànquing l’any 2002.

Els restaurants que formen part de ‘The Best of the Bests’ no poden optar a sortir a la llista ‘The World’s 50 Best Restaurants, de manera que el Celler de Ca Roca, número 1 els anys 2013 i 2015, forma part ja del grup de ‘Best of the Best’, al costat de la resta de restaurants que ja han liderat la llista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa