El concurs de Millor Xuixo del Món 2022 l’ha guanyat la pastisseria Juhé de l’Escala (Alt Empordà). El responsable de l’establiment, Agustí Gardella, ha recollit el reconeixement aquest diumenge en un acte a l’Auditori de Girona, en el marc del Fòrum Gastronòmic que s’està fent aquests dies a la ciutat. Gardella s’ha imposat a una trentena més de pastissers que s’han presentat al concurs.
Segons el jurat, el xuixo guanyador ha destacat en tots els punts que es valoraven com la qualitat de la crema, del fregit, el sabor i l’aspecte interior. El xuixo de la pastisseria Juhé es pot comprar per dos euros amb quaranta cèntims.
I el millor xuixo del món de la tercera edició del concurs és el de la Pastisseria Juhé de l’Escala. Enhorabona! #ForumGirona pic.twitter.com/WxMEwCA3b3
— Fòrum Gastronòmic Girona (@ForumGastroGi) March 13, 2022
Fòrum Gastronòmic de Girona
El Palau de Fires de Girona ha obert les portes aquest diumenge a desenes de visitants que han volgut veure les novetats del Fòrum Gastronòmic. Es tracta del dia dedicat al públic en general, però que ha comptat amb xerrades i exposicions de xefs reconeguts com Ada Parellada o Jordi Cruz. Aquesta edició del Fòrum se celebra després d’haver-la hagut d’ajornar el novembre passat, quan estava prevista, però que la pandèmia va obligar a aturar.
Aquest diumenge, però, l’aspecte era similar al d’altres edicions, amb la particularitat de l’ús obligatori de la mascareta. Els visitants han pogut veure les novetats d’una edició amb més de 120 expositors i centrada en la innovació i la formació dels futurs cuiners i cuineres.