Vadegust
Paguen més de 100.000 euros per una tòfona blanca d’un quilo de pes

Els fans de la tòfona són conscients que és un producte car, i no acostumem a posar gaire problemes a l’hora de pagar un preu elevat per menjar-ne. Però el xef italià Umberto Bombana ha traspassat tots els límits. Conegut com “el rei de les tòfones blanques” i nomenat ambaixador mundial d’aquest producte, Bombana ha comprat una tòfona blanca, que pesa més de 900 grams, per 118.000 dòlars, uns 104.000 euros.

El xef italià, que compta amb quatre Estrelles Michelin per dos restaurants que té a Hong Kong, ha comprat la tòfona en la subhasta que s’ha fet a la 91a Fira Internacional de la Tòfona Blanca d’Alba, al Piemont italià, i que s’ha retransmès en directe a Hong Kong, Singapur, Dubai i Moscou.

Pasta amb tòfona blanca | Pxfuel

La Fira Internacional de la Tòfona Blanca d’Alba és una de les fires més importants dedicada a l’anomenat “or blanc”, i que se celebra coincidint amb l’època de la seva màxima esplendor. En el Cortile de la Maddalena s’instal·len diferents llocs en els quals es poden adquirir les millors tòfones dels boscos de la regió -Langhe, Roero i Monferrato-.

Totes elles estan certificades amb la “Carta de Qualitat de Tuber Magnatum Pico”, redactada en 4 idiomes pel Centre Nacional d’Estudis de la Tòfona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa