Vadegust
La nova varietat de ceba que no fa plorar quan es talla

Per a molta gent, tallar cebes per cuinar és, si més no, molest. Ja se sap: comences a tallar-la i quan han passat uns segons, no ho pots evitar i et poses a plorar. I són molts els que busquen remeis casolans per evitar-ho, però el cert és que no és fàcil aconseguir-ho. Però, segons publica ‘La Vanguardia’, sembla que hi ha una nova varietat nord-americana de ceba, coneguda com a Sunion, que sembla haver aconseguit posar fi a aquest mal sense recórrer a cap modificació genètica.

De fet, la Sunion es va crear a través d’un programa d’encreuament entre diferents tipus d’aquesta hortalissa durant tres dècades. És a dir, un procés totalment natural. És un invent de Rick Watson, un fitomillorador que treballa per a l’empresa química alemanya BASF. El científic va començar a treballar en aquesta innovació a finals dels anys 80 amb el propòsit de crear una varietat d’aquesta hortalissa més suau i dolça que es comercialitzés durant els mesos d’hivern als Estats Units.

Una ceba de la varietat Sunion | Instagram @suniononion

Durant tot aquest temps, un equip de professionals es va encarregar de creuar diferents varietats de cebes fins a erradicar per complet els components causants que aquestes piquin i que ens facin plorar quan les tallem.

Segons els seus fabricants, és la manera d’emmagatzematge el que evita el seu efecte irritant sobre els nostres ulls: en aquesta varietat, la ceba adquireix un sabor més suau i dolç amb el temps, ja que manquen de la sintetasa de factor lacrimal, el compost que col·labora en l’aparició de llàgrimes en tallar-la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa