Vadegust
No hi haurà mostra de formatges aquest cap de setmana a la Seu d’Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit suspendre per “prudència i responsabilitat” la part presencial de la Fira de Sant Ermengol que s’havia de celebrar aquest cap de setmana. En total, havien de participar en la mostra de formatges 24 formatgeries i 6 parades de productes agroalimentaris de Km0. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha explicat que es vol evitar el desplaçament de persones a la comarca de l’Alt Urgell en un moment que Salut recomana que la gent es mogui el mínim possible. Fàbrega ha recordat que la fira virtual es manté a través d’un canal YouTube que oferirà de manera permanent tastos guiats i tallers de cuina amb formatge.

Un venedor de formatges de la formatgeria Tros de Sort a la Fira de Formatges Artesans del Pirineu del 2018 a La Seu d’Urgell | ACN

Pel que fa a l’aula de tast virtual, començarà amb cinc propostes que es podran visualitzar a partir del divendres 16 d’octubre. Els tastos són de formatges artesans de vaca de l’Alt Pirineu, formatges artesans de cabra de l’Alt Urgell i la Cerdanya, formatges de pastor d’ovella, cuina amb formatge de Diego Alías de Ca l’Amador de Josa del Cadí, i cuina amb formatge de Carme Mora de l’Espai de Tast del Mas d’Eroles d’Adrall. Aquests tastos estaran dirigits pel gastrònom Pep Palau. Amb l’objectiu d’internacionalitzar la fira es trauran cinc propostes cada mes, durant tot l’any.

Quant a la jornada tècnica de l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu programada per divendres, també es manté donat que ja estava previst fer-la en línia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa