Així són les dues millors truites de patates de l’estat (i on menjar-les)

Ciri González (Palència) i Teresa Monteoliva i Pedro José Román (Santander) guanyen el XIV Campionat d'Espanya de Truita de Patates

Les millors truites de patates de l’Estat es mengen a Santander i a Palència. La cuinera palentina Ciri González, del restaurant La Encina, i els xefs del restaurant Cañadío Teresa Monteoliva i Pedro José Román, a Santander, han estat els guanyadors del XIV Campionat d’Espanya de Truita de Patates, que es va celebrar l’última setmana de setembre a Alicante Gastronómica.

El jurat, encapçalat pel creador del concurs, Rafael García Santos, i format per Quique Dacosta (3 estrelles Michelin), Kiko Moya de L’Escaleta (2 estrelles Michelin), Fran Martínez de ‘Maralba’ (2 estrelles Michelin), el mestre pastisser Paco Torreblanca, José Gómez ‘Joselito’, Pepa Fernández (RNE) i Juan Lagardera va tenir la deliberació més difícil i ajustada de totes les edicions celebrades fins ara i finalment, després de tres votacions va optar per concedir el premi ex aequo.

La truita de patates de Ciri González | Facebook Restaurant La Encina
La truita de patates de Ciri González | Facebook Restaurant La Encina

Els participants en el concurs van ser 10 restauradors procedents d’altres tantes províncies que havien estat prèviament seleccionats pel jurat. Es tracta d’Alberto García Ponte, del Mesón O Pote (Betanzos, la Corunya) i últim guanyador del Campionat; Ciri González González, del Restaurant La Encina (Palència) i vencedora en tres edicions; Alfredo García García, de la Cafeteria Bar Sylkar (Madrid); Teresa Monteoliva i Pedro José Román, de Cañadío (Santander), José Luis Valerio Bugallo, de la Belatz Gorri Tavern (Orduña, Biscaia); Paz Corral Olmo, de la Cafeteria Pizcueta 14 (València); Román Marugal Arias, de la Tortilleria La Concordia (Logronyo); José Antonio Iranzo i Pol Ballester, del Restaurant Crac (Saragossa); Javier Cadario i Antonio Reyes, de Cucú Gastrobar (Múrcia); i, finalment, Nerea Sesma i Ángela Yohana Landazuri, de Lorea (Alacant).

García Santos va voler constatar que “per primera vegada en la història i gràcies a la persistència de Pepa Fernández, s’ha donat un premi compartit perquè després de tres votacions hi havia empat entre dues truites que destacaven, una amb ceba (la del Grupo Cañadío, Santander) i una altra sense ceba (la del Restaurant Asador La Encina, Palència) així que hem decidit premiar les dues”.

Nou comentari