Vadegust
La millor coca de Sant Joan tradicional del 2022 es fa a Barcelona

El concurs ‘La Millor Coca de Sant Joan 2022’ ja té guanyador. El certamen s’ha celebrat aquesta setmana a La Farinera del Clot de Barcelona congregant més de 200 coques participants. S’ha tingut en compte la valoració d’un jurat d’excepció, format per professionals de la fleca i la pastisseria, que han estat els encarregats d’escollir un guanyador per a cada una de les cinc categories obertes: Coca Tradicional, Coca de Crema i pinyons, Coca de Xocolata, Coca de Llardons i Coca Creativa.

Les millors coques de Sant Joan 2022 per categories

El guanyador de la Categoria de Coca Tradicional, ha estat el Forn de Pa i Pastisseria Gil, de Barcelona. Una elaboració que conserva tots els trets tradicionals de la coca de Sant Joan, on destaca la qualitat del seu brioix de massa mare, l’equilibri de la mantega, el seus aromes naturals i la perfecta disposició de les fruites confitades i pinyons.

La millor coca de Sant Joan Tradicional del 2022 | Cedida

Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi s’ha concentrat a Olost per part de la Pastisseria i Fleca Cal Parra. L’elecció d’aquesta peça va ser unànime per part del jurat des del primer moment, valorant la perfecta quantitat i disposició de la crema que, tot i ser la protagonista de la peça, deixava ressaltar el sabor dels seus pinyons.

A la Categoria de Coca Creativa, el premi se l’ha endut l’Atelier de Barcelona. Aquests han aconseguit sorprendre el jurat amb una original combinació del tradicional pastís Tatín i un brioix exquisit propi de la tradicional coca, fent destacar així sabors arrelats de la pastisseria.

Si ens traslladem a la Categoria de Llardons, el guanyador ha estat la Pastisseria Viñallonga de Montornès del Vallès. Una pastisseria que elabora aquesta especialitat des de fa anys, obtenint una coca cruixent, amb un sabor singular entre llardons i pinyons i deixant un regust exquisit.

I per últim, de la Categoria de Xocolata, que s’obria per primera vegada en aquesta IV edició, ha resultat guanyadora la Pastisseria Brunells de Barcelona. El jurat va valorar positivament la seva intencionalitat de format rodó, el crumble cruixent de cacau, els matisos de les avellanes i la fermentació, cocció i gust del brioix. 

L’entrega de premis va estar conduïda per la reconeguda xef catalana Ada Parellada, que va fer entrega dels trofeus i diplomes, juntament amb els representants de Fills de Moretó, fariners des de 1884 i Debic, la marca de productes làctics per a professionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa