Vadegust
Marc Ribas supera el repte d’elaborar una versió perfecta del cim i tomba

Elaborar una versió perfecta del cim i tomba en directe sense cap mena d’ajuda. Aquest ha estat el repte del cuiner terrassenc Marc Ribas durant l’acte que ha donat el tret de sortida al mes de la Cuina del Cim i Tomba, celebrat aquest matí de dilluns a la plaça d’Espanya de Tossa de Mar. L’egarenc ha cuinat el famós plat tossenc davant de més d’un centenar de persones que no s’han volgut perdre com el presentador de Joc de Cartes i Cuines superava amb gran èxit la prova.

L’acte ha volgut simular una situació en què els cuiners tossencs posaven a prova al terrassenc en elaborar la versió perfecta del cim i tomba, el famós plat de cuina marinera que compta com a ingredients bàsics bastina, patata i all-i-oli. Aquest “examen de cuina fictici” ha estat organitzat per l’associació Cuina Tradicional Tossenca amb l’objectiu de “salvaguardar el nostre patrimoni cultural i gastronòmic i fer-ne divulgació”, explica el seu president Carles Roca

Una multitud de persones, petits i grans, en omplert la plaça d’Espanya del municipi de la Selva en pocs minuts per veure l’esdeveniment en un format sense precedents a la vila. A les onze en punt del matí, Ribas ja estava amb el davantal posat per cuinar la millor versió plat tossenc.

Marc Ribas es posa a prova en elaborar la versió perfecta d’un cim i tomba a Tossa de Mar | Mireia Comas

Un cim i tomba superat amb èxit 

Així doncs, Ribas ha cuinat el plat sota la mirada del president de l’associació, qui ha exposat que “és una meravella tenir l’oportunitat de tenir algú amb tanta tirada mediàtica que es presti a ajudar-nos a impulsar la cuina tossenca”. Amb un toc d’humor, Ribas ha anar narrant cada pas de l’elaboració del plat, des del principi al salar la bastina fins al final al tirar-hi l’all-i-oli per sobre i sacsejar-ho. Entre rialles i aglutinacions per poder veure-hi des de primera fila, el públic anava seguint i observant les explicacions del cuiner, qui ha defensat fermament que “Tossa és gastronòmicament molt potent”.

L’últim pas i el moment més màgic -tombar el plat- ha acabat amb un gran aplaudiment de tots els assistents, que han aprovat amb nota el cuiner mentre s’aglutinaven per fer una foto a la presentació final del plat, així com per fer-se una foto amb el mateix Ribas. Finalment, l’acte ha acabat amb un tastet de diferents cim i tombes cuinats pels restauradors integrants a l’associació.

Marc Ribas es posa a prova en elaborar la versió perfecta d’un cim i tomba a Tossa de Mar | Mireia Comas
Marc Ribas es posa a prova en elaborar la versió perfecta d’un cim i tomba a Tossa de Mar | Mireia Comas

Una gastronomia entre el mar i la muntanya

Cuina Tradicional Tossenca és una associació que té com a missió recollir, protegir i divulgar les excel·lències de la cuina del mar i de la muntanya que durant segles ha estat dissenyada i elaborada pels vilatans. Tal i com ha explicat Roca, tant el mar com la muntanya son protagonistes en la majoria de plats de Tossa: “Gairebé totes les receptes són híbrides entre aquests productes”, el que fa única la cuina tossenca. 

Marc Ribas amb els restauradors integrants a l’associació Cuina Tradicional Tossenca | Mireia Comas

Cuina Tradicional Tossenca va néixer com a associació enguany, però porten actius com a col·lectiu des de l’any 2009 organitzant jornades com les d’avui per promocionar els seus reclams gastronòmics que són tot un èxit

Més notícies
Un Cim i tomba fet a una barca de pescadors | Ajuntament de Tossa de Mar
El Cim i tomba, una delícia de la tradició pescadora tossenca
Comparteix
El Col·lectiu de Cuina Tradicional Tossenca celebra aquest mes una jornada gastronòmica en honor a un dels plats més característics de la cuina de barca dels pescadors locals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa