Vadegust
El català Lluc Crusellas, proclamat millor xocolater del món

L’osonenc Lluc Crusellas s’ha alçat amb el premi al millor xocolater del món concedit aquest dilluns al prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters. Finalment ha guanyat després de tres dies de proves complicadíssimes a París que l’han conduït a ser nomenat millor mestre xocolater del món. De fet, s’ha imposat als candidats de 17 països més després d’haver estat un any preparant-se per aquest concurs, un dels més complicats en el món de la gastronomia. El català Crusellas, originari de Santa Eulàlia de Riuprimer i de només vint-i-cinc anys, és el cap de pastisseria d’El Carme, a Vic. L’Ajuntament de la capital d’Osona ha seguit aquesta final en directe des de la Casa de Cultura.

El duríssim concurs ha tingut als aspirants competint durant tres dies sencers a París. Van haver de superar dues proves cada dia amb l’elaboració d’una escultura gran, petita, postres, bombó, snack i petit four. Els deus millors van arribar a l’última ronda i finalment ha estat el català qui s’ha alçat guanyador. Entre les seves obres destaca un elefant de tres metres d’alt que està fet amb 200 quilos de xocolata, una peça que va presentar a la categoria d’escultura gran. Segons Crusellas, les seves obres s’inspiren en la natura i la conscienciació del canvi climàtic i, de fet, moltes tenen motius naturals i fauna.

Lluc Crusellas amb la creació de xocolata que va presentar al World Chocolate Masters (WCM) / ACN
Lluc Crusellas amb la creació de xocolata que va presentar al World Chocolate Masters (WCM) / ACN

Ja era el millor xocolater de l’estat espanyol

Crusellas ja es va convertir ara fa un any en el millor xocolater de l’estat espanyol al World Chocolate Masters que es va fer a Gurb. Tot i així, el seu focus estava situat a la final de París, la gran fita on s’han reunit pastissers de fins a 18 països. El pastisser, de fet, va donar especial importància a la preparació i la constància en declaracions que va fer després de ser proclamat millor xocolater de l’estat espanyol. “Amb vuit hores has d’ensenyar el que has estat preparant durant vuit mesos“, va assegurar abans d’explicar que la pressió juga un paper important en aquesta mena de concursos. Finalment, però, l’ha pogut superar i alçar-se campió.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ángel León a octubre 31, 2022 | 21:56
    Ángel León octubre 31, 2022 | 21:56
    Fantástico, el tesón por la faena bien trabajada
  2. Icona del comentari de: Cge a novembre 01, 2022 | 09:01
    Cge novembre 01, 2022 | 09:01
    Enhorabona per el premo a la teva feina, gràcies per fer el discurs en català.

Respon a Ángel León Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa