Vadegust
Vic recupera el tradicional Dijous Llarder a la Plaça Major

Vic ha recuperat la tradicional festa del Dijous Llarder a la Plaça Major del municipi, després que l’any passat s’hagués d’adaptar com a conseqüència de les restriccions imposades per a la contenció de la pandèmia de la Covid-19, quan es va celebrar al Sucre en format per emportar. El tret de sortida a la festa s’ha donat a les nou amb la posada a la venda dels primers entrepans de botifarra per esmorzar. N’hi havia de botifarra, de cansalada, de botifarra negra i la novetat d’aquesta edició, la botifarra d’ou. De fet, es tracta de la botifarra d’ou guanyadora del concurs ‘Fet a Osona: Aliments excel·lents’ elaborada per Can Codina de Taradell.

Les previsions de venda rondaven l’optimisme prepandèmia i se situaven en els 3.000 entrepans. Entre les novetats, destaca la botifarra d’ou, però l’estrella de la jornada tornarà a ser l’entrepà de porc Ral d’Avinyó, que es cou a foc lent des de la matinada i que es començarà a servir al migdia. A l’oferta gastronòmica també s’hi afegeixen els habituals canelons, fets per l’Escola d’Hostaleria de Tona, i l’arròs.

Un grup d’amigues es retroba per celebrar el Dijous Llarder després de la pandèmia | ACN

El president d’Osona Cuina, Jordi Arumí, ha explicat que noten que es té moltes ganes de sortir i recuperar una festa tan nostrada. A més, ha concretat que dels 3.000 entrepans que es posaran a la venda, 1.000 són exclusius de porc, que fa dos anys es van vendre en mitja hora, i la resta responen a la resta de varietats.

La Plaça Major de Vic recupera la tradicional festa del Dijous Llarder | ACN

20è aniversari de la festa

A primera hora ha tingut lloc un acte commemoratiu 20è aniversari de la festa que ha aglutinat membres del col·lectiu Osona Cuina al llarg d’aquests anys i també moltes persones vinculades, d’una manera o altra al Dijous Llarder. Durant l’acte, Pep Palau, un dels històrics d’Osona Cuina i fundador del Dijous Llarder, ha destacat la feina del col·lectiu durant aquests anys per apropar el producte de proximitat al públic. Palau ha reivindicat la seva aposta fa 20 anys per uns valors que avui dia estan molt estesos. “Els valors que defensàvem de producte de proximitat i sosteniblitat a la cuina ara estan en boca de tothom, però nosaltres vam ser pioners”, ha destacat. En aquesta línia, Jordi Arumí ha defensat que tenir un bon producte de proximitat és bàsic perquè, sense això, “el cuiner no és ningú”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa