Vadegust
L’elaboració del foie gras respecta “els criteris de benestar animal”

El Parlament Europeu tomba l’intent dels ecologistes i l’Esquerra Unitària de denunciar “l’alimentació forçada” d’ànecs i oques. En un informe sobre la implementació de la legislació europea sobre el benestar dels animals a les granges, l’Eurocambra defensa que l’elaboració del foie gras respecta “els criteris de benestar animal” argumentant que les aus passen el “90% de la seva vida a l’aire lliure” i durant el temps que les engreixen, unes 10 o 12 setmanes, es respecten “els paràmetres biològics de l’animal”.

El grup dels Verds/ALE volia introduir una esmena que exigia a la Comissió Europea la prohibició de “l’alimentació forçada, cruel i innecessària d’ànecs i oques per a la producció de foie”. El seu text només donava el vistiplau a la producció de foie gras si no hi ha “alimentació forçada” d’ànecs i oques. El PP europeu, els liberals de Renew, els conservadors de l’ECR i part dels socialistes europeus van tombar l’esmena amb 336 vots.

Foie gras | Europa Press
Foie gras | Europa Press

JxCat, ERC i els Comuns van votar a favor de demanar la prohibició de “l’alimentació forçada” en la producció de foie gras, mentre que el PSC, Ciutadans i PP hi van votar en contra.

El principal lobby europeu del sector agrari i ramader Copa-Cogeca ha celebrat l’informe aprovat a l’Eurocambra. L’organització recorda en un comunicat que actualment no “és possible produir foie gras sense alimentació assistida”. En canvi, l’associació animalista Eurogroup for Animals acusa el Parlament Europeu de posar “els interessos econòmics” del sector per sobre del benestar dels animals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa