Quantcast

La catalana Bodevici es converteix en la primea gelateria ZERO WASTE d’Europa

Zero Waste implica frenar el malbaratament i l’augment de deixalles que fan malbé la terra, el mar i l’aire

La gelateria Bodevici, situada al carrer Torrijos 21 de Barcelona, va obrir les seves portes el maig del 2011 com la primera gelateria ecològica d’Espanya. I quasi una dècada més tard, s’ha convertit en la primera gelateria ZERO WASTE d’Europa, oferint, d’aquesta manera, una experiència de compra 100% sostenible, és a dir, sense generar residus.

Zero Waste implica frenar el malbaratament i l’augment de deixalles que fan malbé la terra, el mar i l’aire. És una oportunitat a l’abast de tothom per a gaudir del plaer d’un bon gelat sense embrutar el planeta, sense generar residus innecessaris.“Volem contribuir a salvar el nostre planeta, facilitant les pràctiques de producció i de consum que tenen en compte els recursos naturals, la reutilització de materials i la reducció de residus”, ha subratllat el fundador de Bodevici, Jordi Rivera.

Per a convertir Bodevici en un establiment ZERO WASTE, l’empresa ha buscat alternatives als envasos d’un sol ús, i els ha substituït per terrines comestibles, gots de bambú reutilitzables, canyetes de tres tipus, també reutilitzables, tovallons de cotó, closques de coco, etc. I tot això, sense haver d’incrementar el cost per als clients, ja que, tal com ha explicat Rivera, “el client acaba pagant menys si decideix triar un envàs reutilitzable i retornable, concretament s’estalviarà 0,10 € en cada compra amb el nou concepte Zero Waste”.

Gelats i sorbets de Bodevici | Cedida

Una gelateria per a tothom

Ubicada al cor del barri de Gràcia, Bodevici és el somni fet realitat d’un amant dels gelats, que des de fa més d’una dècada lluita per a poder oferir a la ciutadania una gelateria artesana i ecològica, amb gelats sense additius ni conservants artificials, elaborats amb matèries primeres d’alta qualitat, de proximitat o de comerç just, i sobretot, per a tothom. Així, Bodevici també ofereix una àmplia gamma de productes per a celíacs, diabètics, intolerants a la lactosa, vegans, o simplement, per a persones que opten per una alimentació més sostenible i saludable, i ara també, per aquells que volen tenir cura del medi ambient activament.

Des de l’obrador situat a Navarcles, i creant sinergies amb proveïdors locals i afins amb la filosofia de Bodevici, la gelateria elabora gelats ecològics i artesanals, apostant per ingredients de Km0, com ara les maduixes del Maresme, les avellanes de Reus, o la llet de cabres catalanes, i de Comerç Just, com ara el sucre de canya, el cafè, el cacau i la xocolata.

Bodevici, a més, és distribuïdor oficial a Catalunya de MÓN ORXATA, una petita empresa d’Alboraia (València) impulsora de l’agricultura ecològica i del consum de km0, que ha revolucionat el món de la xufa i de l’orxata des del seu naixement l’any 2003. També s’hi pot trobar kombucha LA VALIENTE, 100% ecològica, 100% viva, paleo, vegana, sense ingredients modificats genèticament i sense gluten.

Diferents productes de Bodevici | Cedida

Ecologia, qualitat, sostenibilitat i, sobretot, honestedat

Ecologia, qualitat, sostenibilitat i, sobretot, honestedat. Aquests són els quatre pilars que defensa l’empresa, i sota aquest paraigües es defineix, segons ells, tant l’oferta de gelats, granissats i altres productes, com també el disseny del local, i el tracte amb el client. Són els pilars que en Jordi Rivera ha volgut des del principi apuntalar en el seu negoci. Així ho va somiar i així ho està materialitzant.

Enginyer industrial de formació, en Jordi va deixar una prometedora carrera en el sector de les energies renovables per a fer realitat aquest somni: la producció i comercialització de gelats artesanals elaborats amb productes totalment naturals i sense additius.

Així, es va formar en l’art gelater amb els professionals més influents i innovadors del sector, com ara en Lluís Ribas i en Francisco Garcia, i va marxar a Xixona i a Trujillo per a aprofundir en els processos de producció més artesanals. Així va ser com va veure la necessitat real, no només de produir gelats naturals, sinó d’utilitzar únicament productes 100% ecològics certificats, de proximitat i de comerç just.

El seu projecte ha evolucionat cap a un model de negoci on operar sota principis de sostenibilitat no només és una declaració de principis, sinó una realitat. Així neix la primera gelateria Zero Waste d’Europa.

Nou comentari