Vadegust
La catalana Bodevici es converteix en la primea gelateria ZERO WASTE d’Europa

La gelateria Bodevici, situada al carrer Torrijos 21 de Barcelona, va obrir les seves portes el maig del 2011 com la primera gelateria ecològica d’Espanya. I quasi una dècada més tard, s’ha convertit en la primera gelateria ZERO WASTE d’Europa, oferint, d’aquesta manera, una experiència de compra 100% sostenible, és a dir, sense generar residus.

Zero Waste implica frenar el malbaratament i l’augment de deixalles que fan malbé la terra, el mar i l’aire. És una oportunitat a l’abast de tothom per a gaudir del plaer d’un bon gelat sense embrutar el planeta, sense generar residus innecessaris.“Volem contribuir a salvar el nostre planeta, facilitant les pràctiques de producció i de consum que tenen en compte els recursos naturals, la reutilització de materials i la reducció de residus”, ha subratllat el fundador de Bodevici, Jordi Rivera.

Per a convertir Bodevici en un establiment ZERO WASTE, l’empresa ha buscat alternatives als envasos d’un sol ús, i els ha substituït per terrines comestibles, gots de bambú reutilitzables, canyetes de tres tipus, també reutilitzables, tovallons de cotó, closques de coco, etc. I tot això, sense haver d’incrementar el cost per als clients, ja que, tal com ha explicat Rivera, “el client acaba pagant menys si decideix triar un envàs reutilitzable i retornable, concretament s’estalviarà 0,10 € en cada compra amb el nou concepte Zero Waste”.

Gelats i sorbets de Bodevici | Cedida

Una gelateria per a tothom

Ubicada al cor del barri de Gràcia, Bodevici és el somni fet realitat d’un amant dels gelats, que des de fa més d’una dècada lluita per a poder oferir a la ciutadania una gelateria artesana i ecològica, amb gelats sense additius ni conservants artificials, elaborats amb matèries primeres d’alta qualitat, de proximitat o de comerç just, i sobretot, per a tothom. Així, Bodevici també ofereix una àmplia gamma de productes per a celíacs, diabètics, intolerants a la lactosa, vegans, o simplement, per a persones que opten per una alimentació més sostenible i saludable, i ara també, per aquells que volen tenir cura del medi ambient activament.

Des de l’obrador situat a Navarcles, i creant sinergies amb proveïdors locals i afins amb la filosofia de Bodevici, la gelateria elabora gelats ecològics i artesanals, apostant per ingredients de Km0, com ara les maduixes del Maresme, les avellanes de Reus, o la llet de cabres catalanes, i de Comerç Just, com ara el sucre de canya, el cafè, el cacau i la xocolata.

Bodevici, a més, és distribuïdor oficial a Catalunya de MÓN ORXATA, una petita empresa d’Alboraia (València) impulsora de l’agricultura ecològica i del consum de km0, que ha revolucionat el món de la xufa i de l’orxata des del seu naixement l’any 2003. També s’hi pot trobar kombucha LA VALIENTE, 100% ecològica, 100% viva, paleo, vegana, sense ingredients modificats genèticament i sense gluten.

Diferents productes de Bodevici | Cedida

Ecologia, qualitat, sostenibilitat i, sobretot, honestedat

Ecologia, qualitat, sostenibilitat i, sobretot, honestedat. Aquests són els quatre pilars que defensa l’empresa, i sota aquest paraigües es defineix, segons ells, tant l’oferta de gelats, granissats i altres productes, com també el disseny del local, i el tracte amb el client. Són els pilars que en Jordi Rivera ha volgut des del principi apuntalar en el seu negoci. Així ho va somiar i així ho està materialitzant.

Enginyer industrial de formació, en Jordi va deixar una prometedora carrera en el sector de les energies renovables per a fer realitat aquest somni: la producció i comercialització de gelats artesanals elaborats amb productes totalment naturals i sense additius.

Així, es va formar en l’art gelater amb els professionals més influents i innovadors del sector, com ara en Lluís Ribas i en Francisco Garcia, i va marxar a Xixona i a Trujillo per a aprofundir en els processos de producció més artesanals. Així va ser com va veure la necessitat real, no només de produir gelats naturals, sinó d’utilitzar únicament productes 100% ecològics certificats, de proximitat i de comerç just.

El seu projecte ha evolucionat cap a un model de negoci on operar sota principis de sostenibilitat no només és una declaració de principis, sinó una realitat. Així neix la primera gelateria Zero Waste d’Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa