Vadegust
La Carxofa del Prat: la reina del Delta del Llobregat

El Delta del Llobregat és una zona privilegiada pel conreu, pel seu tipus de terreny –profund, ric en minerals i fèrtil– i el seu clima ben temperat gràcies a la protecció de les muntanyes d’una banda –Collserola, Montbaix-Montpedrós i el Garraf– i el mar Mediterrani de l’altra. Fa gairebé un segle, els productors de carxofa van saber aprofitar les fantàstiques propietats del territori fins al punt que, avui dia, el 90% del terreny agrícola del Prat del Llobregat està ocupat pel cultiu de la deliciosa Carxofa Prat. Totes aquestes característiques han afavorit que aquesta carxofa tingui una qualitat destacable.

La carxofa que es cultiva al Prat del Llobregat és la carxofa blanca de Tudela, una varietat molt tendra i gustosa, característiques que són potenciades gràcies als sediments rics en potassi del territori. Aquesta tendresa particular permet aprofitar al màxim la part comestible de les fulles i descartar menys part del fruit. A més, la Carxofa Prat té l’avantatge de produir-se en una de les zones agrícoles més properes de Barcelona, cosa que permet ser consumida fresca, només unes hores després de ser collida, i amb totes les seves propietats organolèptiques i nutritives. El Parc Agrari del Baix Llobregat és el principal productor de carxofa de proximitat de l’àrea metropolitana.

A més a més, consumir Carxofa Prat és sinònim de sostenibilitat, ja que el seu cultiu es fa amb el sistema de producció integrada. Això assegura que la seva producció és respectuosa amb el medi ambient i el producte final és el més saludable possible.

Per si fos poc, el fruit de la carxofa també és molt interessant des del punt de vista nutricional perquè conté molts antioxidants, vitamines A i del grup B. A més, destaca per les seves propietats diürètiques i depuratives del fetge. Ajuda a reduir el nivell de colesterol de la sang i la pressió arterial i, per tant, ajuda a prevenir malalties vasculars. També, rebaixa el nivell de sucre a la sang i ajuda a prevenir i minimitzar els efectes de la diabetis.

De totes aquestes fantàstiques propietats se’n poden fer benefici durant quasi sis mesos a l’any. Això és gràcies al fet que la temporada de la Carxofa Prat és llarga. Cap al novembre, quan comença a fer fred, surten els primers fruits de la carxofera i la seva producció s’allarga fins a finals d’abril, quan arriba la calor. Així que, a què esperen? Mentre sigui temporada de carxofa, no perdeu l’oportunitat de gaudir d’aquest deliciós producte tan saludable!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa