Vadegust
És legal servir en bars i restaurants truites de patates poc fetes?

El món es divideix en dos tipus de persones: els que viuen enamorats de les truites de patates poc fetes, sucoses, i els que les prefereixen totalment fetes. Més enllà de les preferències de cadascú, el que cal saber és si és legal servir una truita poc feta en un bar o restaurant, ja que l’ou és un dels aliments que pot presentar salmonel·la, un grup de bacteris que viu en els intestins dels animals i que si s’ingereixen poden causar salmonel·losis.

Aquesta intoxicació no acostuma a anar acompanyada de símptomes molt greus, però en nens i gent gran la deshidratació que provoca pot ser perillosa. Segons publica La Vanguardia, eliminar aquests bacteris tan resistents és possible: només cal cuinar l’ou a més de 75 °C.

Una truita de patates | Pixabay
Una truita de patates | Pixabay

Per a evitar problemes, la llei només permet que els restaurants utilitzin ou en les seves preparacions si es couen com a mínim a 75 °C, una norma que no sempre es respecta. Si els restauradors volen servir la truita de patates poc feta, han d’utilitzar ouvina o ovoproductes en comptes d’ou.

D’altra banda, tant si la truita està poc feta com si no, sempre ha d’estar refrigerada a un màxim de 8 °C. Cosa que significa que “els bars que tenen exposada aquesta preparació a la barra sense control de temperatura estan infringint la legislació.

Si ens agrada la truita poc feta, els experts recomanen que la consumim acabada de fer, perquè com més temps la guardem, superior serà la càrrega microbiològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa