Vadegust
Confirmat el primer cas a l’Estat de salmonel·losi pels ous Kinder
agraph -->

Ja hi ha 158 casos confirmats d’intoxicació per salmonel·losi al món, i 29 més encara estan pendents de confirmació, com a conseqüència d’un brot de salmonel·la que s’ha registrat als ous Kinder. A començaments d’abril es va començar a realitzar la retirada de lots de determinats Productes Kinder fabricats a Bèlgica i distribuïts en diferents països, entre ells Espanya, en relació amb un brot de toxiinfecció alimentària en diversos països causades per S. Typhimurium monofàsica, és a dir, salmonel·losi.

D’aquests 158 casos confirmats, el territori on n’hi ha més és el Regne Unit: fins a 73 han detectat les autoritats britàniques, inclòs un nen petit ingressat greu per un cas de salmonel·la. Seguidament, on s’han detectat més casos és a França, amb un total de 37, i després a Irlanda, amb 15, i a Alemanya se n’han detectat 11.

A més, el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC) ha informat que Espanya ja ha detectat la primera infecció per aquesta bacteria. L’ECDC ha emès un comunicat on informa també que hi ha dos casos més sospitosos a l’estat, que encara no han estat confirmats. Des del centre europeu han avisat les autoritats sanitàries dels països membres que “el brot es caracteritza per una proporció inusualment alta de nens hospitalitzats, alguns amb símptomes clínics greus com ara diarrea amb sang”.

Ous Kinder | Pxhere
Ous Kinder | Pxhere

A més, es destaca que “a partir d’entrevistes amb pacients i d’estudis epidemiològics analítics inicials, s’han identificat productes específics de xocolata com la via probable d’infecció. Els casos afectats s’han identificat mitjançant tècniques avançades de tipatge molecular. Com que aquest mètode de prova no es realitza habitualment a tots els països, alguns casos poden no detectar-se”.

Les retirades de productes s’han llançat a nivell mundial, especialment a llocs com Bèlgica, França, Alemanya, Irlanda, Luxemburg, Països Baixos, Noruega i el Regne Unit. Les retirades tenen com a objectiu evitar el consum de productes potencialment contaminats amb Salmonel·la. Les autoritats de salut pública i seguretat alimentària estan duent a terme investigacions addicionals als països on es notifiquen casos, per identificar la causa i l’abast de la contaminació i per garantir que els productes contaminats no es posin al mercat.

Més notícies
Ous Kinder | Pxhere
Un nen de tres anys, hospitalitzat greu després de menjar un ou Kinder
Comparteix
La seva mare ha dit que mai va sospitar que la causa de la seva malaltia pogués ser la xocolata belga
Ous de Kinder Sorpresa | Pxhere
Retiren del mercat diversos lots d’Ous Kinder per risc de salmonel·losi
Comparteix
Es recomana a les persones que tinguin en les seves cases els productes afectats que s'abstinguin de consumir-los

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa